Jászkunság

2023.10.10. 15:06

A pofátlanság csúcsa: a rendőrség nevében írt sms-ekkel vadásznak áldozatokra a csalók

Be nem fizetett bírságra hivatkozva próbálnak pénzhez jutni a gyanús honlap üzemeltetői.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Adathalász csalók valótlan befizetés kezdeményezésével, a Rendőrség nevével visszaélve próbálnak meg jogtalanul megszerezni személyes- és bankkártya adatokat, tudtuk meg Sipos-Kácsor Andrea alezredestől, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

Az illetők a gyanús honlapot – www.ugyintezespolice-hu.com – a Rendőrség Ügyintézési Portál befizetés funkciójának imitálásával működtetik. Az adathalászok megtévesztő SMS-eket küldenek, amiben be nem fizetett közigazgatási bírságra, többnyire tilosban parkolásra hivatkozva keresik meg az érintetteket, az üzenetben elküldve részükre a fenti, adathalász linket is.

A rendőrség figyelmeztet, hogy ilyen üzenetnek senki ne dőljön be, ne kattintson a linkre! Az üzenetet pedig törölje ki. Semmiképp ne adjunk meg személyes adatokat, sem a bankkártyájának adatainkat!

Fontos, hogy a rendőrség e-ügyintézési portálja kizárólag a https://ugyintezes.police.hu/ honlapcím beírásával érhető el!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában