Karcagi Járási Ügyészség

2023.10.26. 18:35

Kegyetlenül elbánt egy ittas férfi egy lebénult, rokkantkocsis beteggel, akinek minden értékét elrabolta egy karcagi utcán

A Karcagi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta annak az 50 éves püspökladányi férfinek a letartóztatását, aki Karcagon, az utcán, kora délután rabolt ki egy rokkant férfit. Az esetről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtóosztálya tájékoztatta hírportálunkat.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A rendelkezésre álló adatok szerint az ittas állapotban lévő férfi Karcagon, ez év október 22-én, 14 óra körül észrevette a járdán – a jobb oldalára lebénult – utcai elektromos kerekesszékkel közlekedő férfit és utána futott. Amikor mellé ért, megragadta a rokkantkocsiban ülő férfi vállán keresztbe vetett táskáját, és azt húzni kezdte. A rokkant férfi ekkor a bal kezével próbálta tartani a táskáját, azonban a támadója addig rángatta, míg ő a rokkantkocsijával együtt felborult.

A férfi ezt követően a földön fekvő férfitől a táskát – azt továbbrángatva – végül elvette, a benne lévő pénztárcával, hatezer forint készpénzzel, személyes okmányokkal, és bankkártyával együtt, majd a helyszínt elhagyta.

A járási ügyészség a többszörösen büntetett, jelenleg különös visszaesőnek minősülő férfivel szemben – a kiszabható büntetésre is figyelemmel –megalapozottnak látta mind a szökés, elrejtőzés, mind a bűnismétlés veszélyét, ezért indítványozta a letartóztatását.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványával egyetértett, és október 25-én elrendelte a férfi letartóztatását, mely döntéssel szemben a férfi és a védője is fellebbezett, így az ügyben végleges döntést a Szolnoki Törvényszék fog hozni. Mészáros Géza
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában