Éjszakai rajtaütés Mezőtúron

2023.10.27. 11:46

Kommandósok törték be az ajtót, videóra is vettek mindent, ami odabent történt - galériával

Svájci nyomozókkal együttműködve buktatott le a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája egy Svájcban prostituáltakat futtató mezőtúri famíliát. A családtagokat nagyszabású akcióban több rendőri egység bevonásával fogták el. Október 25-én hajnalban a családi házukban ütöttek rajtuk.

Pakainé Pusztai Nóra

A nyomozók Mezőtúron négy házat kutattak végig október 25-én hajnalban

Forrás: Police.hu

Tavaly került a nyomozók emberkereskedelem elleni osztályának látókörébe egy olyan mezőtúri család, melynek tagjai a gyanú szerint több mint egy éve kiszolgáltatott helyzetben lévő fiatal magyar nőket szerveztek be saját lakókörnyezetükből svájci prostitúcióra. A felderítésben együttműködtek a Nemzeti Védelmi Szolgálattal.

– Az R. család férfi tagjai szerelmi kapcsolatot alakítottak ki a sértettekkel, és így vették rá őket a prostitúcióra. A fiatal nőket kiutaztatták Svájcba, ahol főként Bern, Luzern, valamint Zollikofen település bordélyházaiban nyújtottak szexuális szolgáltatásokat. Mindezt az elkövetők szoros felügyelete alatt – részletezte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

A szexuálisan kizsákmányolt nőket minél több ügyfél fogadására utasították, egyúttal követelték tőlük az így megkeresett svájci frank mihamarabbi hazaküldését.

– A keresetüket a nők nem tarthatták meg maguknak, bevételük nagyobb részét át kellett adniuk a családnak. A sértettek egy év alatt több tízmillió forintot küldtek haza – közölték.

A nyomozás során eddig hét sértettet azonosítottak. A gyanú szerint többen közülük még terhesen is dolgoztak. Az egyik sértettnek a család férfi tagjától időközben gyermeke is született, néhányan pedig felváltva voltak egy másik férfi élettársai.

– A terhelő adatok beszerzését követően az Emberkereskedelem Elleni Osztály nagyszabású akciót szervezett a családtagok elfogására. Ebben részt vett a Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetést Támogató Osztályával együtt egyebek mellett a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tisza MEKTO bevetési csoportja, valamint a Mezőtúri Rendőrkapitányság munkatársai – sorolták.

A nyomozók Mezőtúron négy házat kutattak végig október 25-én hajnalban.

A 25 éves R. Brúnót, a 30 éves R. Tibort és a 36 éves R. Melindát mezőtúri lakhelyükön fogták el. A házkutatások során lefoglaltak több mobiltelefont, számos feljegyzést és zálogjegyet, egy nagy értékű személygépkocsit, illetve zár alá vettek három ingatlant is.

Az egyik címen három olyan nőt is találtak, akik szintén az ügy sértettjei lehetnek, őket is kihallgatták.

– R. Brúnót, R. Tibort és R. Melindát az Emberkereskedelem Elleni Osztály több ember sérelmére, szexuális cselekmény végzésére a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével gyanúsította meg, majd mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vette, és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészségnél kezdeményezte letartóztatásukat – írták.

A három gyanúsítottat 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. Az ügyben a svájci társhatósággal kialakított kétoldalú rendőri együttműködés révén további gyanúsítottak beazonosítása és kihallgatása várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában