Karcag

2023.10.24. 17:51

Magatehetetlenül feküdt az utcán a kerekesszékes férfi, akit rablás közben borított fel a tolvaj

A rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a püspökladányi tolvajt, aki a gyanú szerint egy mozgásában és beszédében korlátozott férfit rabolt ki Karcagon. Olyan erővel tépte le a sértett válláról a táskáját, hogy a férfi felborult, és önerejéből már nem tudott visszaülni a kerekesszékébe.

Molnár-Révész Erika

Az elkövető

Forrás: Police.hu

Vasárnap érkezett a bejelentés a Karcagi Rendőrkapitányságra, miszerint egy beszédében és mozgásában is korlátozott 65 éves férfit , elektromos kerekesszékéből kiborulva találták meg Karcag egyik utcáján. Miután a rendőrök adatot gyűjtöttek és megtekintették a környéken található kamerák felvételeit, megállapították, hogy egy férfi megragadta a sértett vállán lévő táskát, majd azt megrántva eltulajdonította. A mozgássérült férfi felborult kocsijával, és önerejéből már nem tudott visszaülni.

– A karcagi rendőrök a kamerafelvételek alapján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy 50 éves püspökladányi lakost. A férfit nem találták, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene. Ennek alapján október 22-én este a helyi rendőrök Püspökladányban – ugyanabban a ruhában, melyet a rabláskor is viselt – elfogták, és átadták karcagi kollégáiknak – tájékoztatott András Hunor Lehel százados, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Hozzátette, a férfit a nyomozók rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában