Nem végleges

2023.10.13. 19:26

Rács mögé kerültek a karcagi dílerek, nagy tételben árulták a veszélyes drogot

Grammonként 4-5000, illetve 10 ezer forintért árultak új, pszichoaktív anyagot, vagyis meghatározhatatlan összetételű, veszélyes drogot azok a karcagi dílerek, akiket szerdán fogtak el a karcagi rendőrök, illetve a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tisza MEKTO bevetési egysége egy összehangolt akció során. A négy férfi letartóztatásáról pénteken döntött a bíróság.

Molnár-Révész Erika

A drogdílerekre október 11-én, szerdán csaptak le a rendőrök

Forrás: Police.hu

Mint azt korábban megírtuk, újabb drogbandára csapott le a rendőrség a napokban, ezúttal Karcagon. A rajtaütés során négy férfit és három nőt állítottak elő, végül a négy férfit őrizetbe vették.

– A rendelkezésre álló adatok a férfiak közül hárman 2022 decemberétől – eddig nem beazonosított helyről – új pszichoaktív anyagnak minősülő anyagot szereztek meg, amelyet 2023 nyaráig Karcagon, két lakóházban is tároltak. A három férfi a tiltott szereket mérleg segítségével egységcsomagokba adagolta, majd Karcagon grammonként 4-5000 forintért értékesítette, úgy, hogy közülük ketten ki is szállították azokat a vásárlóknak – tájékoztatott dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője. 

Mint elmondta, a negyedik letartóztatott férfi 2022 decemberétől vásárolt a három másik letartóztatott férfiaktól pszichoaktív anyagot, melyet szintén kiadagolt, de már grammonként 10 ezer forintért árulta a veszélyes drogot karcagi lakóházakban, egy, az ügyben szintén gyanúsított fiatal nő segítségével.

– A járási ügyészség az indítványában hivatkozott arra, hogy az egyik gyanúsított többszörösen büntetett, egy másik szintén büntetett, azonban mindannyian huzamosabb ideje főként a drogterjesztésből élnek. Háromnak nincs állandó munkahelye, rendszeres jövedelme sem, így esetükben mind a szökés, elrejtőzés, mind a bűnismétlés veszélye fennáll. Kiemelte továbbá az ügyészség azt is, hogy a nyomozás jelenlegi szakaszában jelentős mértékű a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának veszélye is – indokolta a négy férfi letartóztatását a szóvivő.

A bíróság végül pénteken, az ügyészség indítványa alapján elrendelte a négy férfi letartóztatását, azonban a gyanúsítottak és védőik fellebbezése miatt végleges döntést a Szolnoki Törvényszék hoz majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában