Kegyetlenség

2023.11.30. 13:55

Földet és plüssdínót tömött rettegve menekülő élettársa szájába egy abonyi férfi

Ráadásul levizelte és a lépcsőn is lelökte a nőt.

Köllő Judit

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Szolnoki Járási Ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 39 éves abonyi férfival szemben, tájékoztatta hírportálunkat dr. Lánczi Rajmund helyettes sajtószóvivő.  

A vád szerint a férfi 2022. áprilisában élettársi kapcsolatot létesített a sértettel, majd tavaly júliusban Szolnokon közös albérletbe költöztek.

A férfi idén február 9-én az esti órákban a közös albérleti lakásukban bódult állapotban összeveszett élettársával, majd a veszekedés során a nőt a lakás hálószobájában több alkalommal tenyérrel arcon ütötte, illetve homlokon fejelte. Ezt követően a fürdőszobában hideg vízzel lelocsolta, és a zuhanyrózsával fejbe ütötte, végül a földre került sértettet levizelte.

A nő a férfi bántalmazása elől megpróbált kimenekülni a lakásból, azonban őt a vádlott az emeleti lakrészhez vezető külső lépcsőnél utolérte és megrúgta, mire a nő leesett a lépcsőn.  A férfi ekkor egy plüssfigurát próbált a sértett szájába tömni, miközben fejtájékon ököllel megütötte, valamint meg is rúgta a nőt.

A nő a férfi elől vizes ruhájában a fagypont alatti hőmérséklet ellenére a lakás előkertjébe menekült, de a férfi utolérte, földre rántotta és földet tömött a szájába, amelyet a nő kiköpött. A sértett az udvarról az utcára menekült, ahova futva követte őt a vádlott, aki újból utolérte. A hajánál fogva az úttestre rántotta, majd a testére térdelt, ököllel arcon és testszerte ütlegelni kezdte, a sértett haját megmarkolva annak fejét több alkalommal a betonba verte, miközben a lakásból magával hozott zuhanyrózsával is ütötte a nőt. A bántalmazásnak a rendőrjárőr kiérkezése vetett véget. 

A férfi addigra már eltörte a nő orrát, valamint egyik fogát is kiverte.

Az ügyészség a büntetett előéletű, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt, valamint indítványozta a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság hoz majd döntést, adta hírül a helyettes szóvivő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában