Lebukott

2023.11.09. 19:37

Polgárőrök csípték nyakon a biciklitárolóból ellopott kerékpárral tekerő jászkiséri férfi

A rendőrök a jászladányi polgárőrök közreműködésével fogták el azt a jászkiséri férfit, aki az elmúlt hónapban tíz kerékpárt lopott el.

Hartai Gergely

Az elkövető

Forrás: Police.hu

A jászladányi polgárőrök tettek bejelentést a rendőrségen november 9-ére virradóra, hogy egy bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit tartanak vissza. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, és ott megállapították, hogy a jászkiséri lakos egy olyan kerékpárral közlekedett, amit az intézkedést megelőzően vitt el a piactér biciklitárolójából – tájékoztatta hírportálunkat az esetről csütörtökön a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Mint írják, a lopást a sértett korábban bejelentette, és elmondta, hogy a biciklit lezárva hagyta a tárolóban, de mire este érte ment, az már a lakattal együtt eltűnt.

A 18 éves férfit előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók megállapították, hogy az elmúlt egy hónapban további kilenc kerékpárt lopott el. Négyet Jászapátiról, hármat Jászkisérről, míg kettőt Jászladányról. Emellett még októberben két alkalommal bement egy jászkiséri házba, ahonnan összesen 44 ezer forint értékben vitt el tisztálkodószereket, dohányárut, élelmiszert, hangfalat és egy iskolatáskát.

10 kerékpárt lopott el a férfi az elmúlt hónapban
Forrás: Police.hu

A férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. A Jászberényi Rendőrkapitányság négyrendbeli lopás bűntett, valamint hétrendbeli lopás vétség miatt folytat eljárást.

Az egyenruhások az éjszaka folyamán ellopott kerékpárt lefoglalták, és pár órával a bejelentést követően visszaadták a sértettnek – közölték. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában