Fejlesztés

2024.01.17. 08:30

Javában tart a művelődési ház felújítása Fegyverneken

Jelenleg a belső, burkolási munkálatok előkészítése zajlik Fegyverneken, a Szent Erzsébet úti művelődési házban. Ezzel párhuzamosan a szapárfalui közösségi ház felújítása is zajlik.

Molnár-Révész Erika

Jelenleg a művelődési házban zajlanak a munkálatok, a régi padlóburkolatot már felszedték

Fotó: Illusztrációfotó/Mészáros János

A külső hőszigetelőt már felhelyezték, illetve az új fűtési rendszer egy része is elkészült, jelenleg a belső munkálatokat végzik a fegyverneki művelődési házban. 

– A parkettát, illetve az alatta lévő hajópadlót már felszedték, helyette egy teljesen új burkolatot lesz majd, jelenleg ehhez zajlanak az előkészületek – tájékoztatott Molnár Barna, az intézmény vezetője. Hozzátette, ezzel párhuzamosan zajlik a szapárfalui városrész művelődési házának felújítása is. 

A szapárfalui és a Szent Erzsébet úti művelődési házak, valamint az utóbbihoz tartozó irodaépület energetikai korszerűsítése az intézmények működési költségeinek csökkentését célozza, környezettudatos megoldások alkalmazása révén. A munkálatok során a külső fal és a födém hőszigetelése mellett kicserélik nyílászárókat, korszerűsítik a fűtést, melyhez a tetőre telepített napelemek is hozzájárulnak majd. A teljes beruházásra közel 170 millió forintot nyert a város a TOP Plusz pályázatán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában