Bűnügy

2024.01.12. 14:30

Két díszszarvas szárad Kenderes legkülöncebb tolvajának lelkén

A kisújszállási nyomozók rövid időn belül elfogták az év eleji, kenderesi betöréses lopások elkövetőit. Január 3-án ismeretlen tettesek ellen kezdtek nyomozni.

Pakainé Pusztai Nóra

Az adatok szerint az elkövetők rovásán több bűncselekmény is van

Forrás: Police.hu

Az év első napjaiban egy kenderesi házba törtek be ismeretlenek. Az ingatlan több fordulóval pakolták ki. Fejszét, gázpalackot, két keverőtárcsás mosógépet, egy mikrohullámú sütőt, valamint fém alkatrészeket vittek el 30 ezer forint értékben.

– A Kisújszállási Rendőrőrsre január 8-án újabb bejelentés érkezett: aznap este ismét egy kenderesi családi ház udvaráról loptak el ismeretlenek egy 70 ezer forint értékű alumíniumlétrát – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozók mindkét ügyben helyszíni szemlét tartottak, tanúkat hallgattak ki, melynek eredményeként rövid időn belül elfogták a tetteseket.

– Kiderült, hogy a kenderesi betörésekhez egy 29 éves helyi férfi köthető, aki egy-egy társával követte el a bűncselekményeket. A nyomozók a kutatás során megtalálták az értékes létrát, és visszaadták a tulajdonosnak – fogalmaztak.

Az elkövetők egy értékes létrát is elloptak
Forrás: Police.hu

Hozzátették: az adatok szerint az elkövetők rovásán több bűncselekmény is van, hiszen az egyik, 25 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy tavaly decemberben a kenderesi művelődési ház elől két díszszarvast vitt el, de hozzá köthető egy december közepi, szintén helybeli betörés is.

A Karcagi Rendőrkapitányság többrendbeli lopás vétsége miatt folytat eljárást a tolvajok ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában