Volt mit nézni rajta

2024.01.24. 19:55

Megrökönyödve látta a férfi, milyen biciklivel közeledik felé egy szolnoki hajléktalan

Azonnal tudta, miről van szó.

Kovács Berta

A képet a sértett ismerőse csatolta a nyomozati iratokhoz, melyet akkor készített, mikor meglátta a férfit az ellopott kerékpárral

Forrás: Police.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat egy többszörösen büntetett, 29 éves Hajdú-Bihar vármegyei férfival szemben.

A vádirat szerint a férfi hetek óta hajléktalanként élt Szolnokon, amikor 2023. május 12-én este, fél 9 körül egy helyi pékség elől ellopott egy elektromos kerékpárt. A másfél millió forintot érő biciklit gazdája lezáratlanul hagyta az üzlet előtt. A kétkerekűn volt még egy GPS navigáció, kerékpárpumpa, valamint a tulajdonos oldaltáskája is.

Pár napra rá a tulajdonos egyik ismerőse meglátta Szolnokon a férfit a kerékpárral, és azonnal felismerte a lopott biciklit. Így felszólította a tolvajt, hogy adja azt vissza, amit a férfi meg is tett.

Az ügyészség a már többször is büntetett, különös visszaeső férfival szemben letöltendő börtönbüntetés kiszabására, közügyek gyakorlásától eltiltásra, valamint a kerékpáron kívül eltulajdonított dolgok értékének erejéig vagyonelkobzásra tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni, tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője, dr. Ocsovai Ágnes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában