Vádemelés

2024.02.14. 17:25

Jó ötletnek tűnt: hazavitte az útépítést jelző táblákat egy kiséri férfi, most magyarázkodhat

Rákóczifalván figyelt fel az út szélén lévő jelzőtáblákra egy jászkiséri férfi, amit jónak gondolt elpakolni autójának csomagtartójába. A Szolnoki Járási Ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott az ügyben.

Pakainé Pusztai Nóra

A rendőrök a férfi autójának csomagtartójában találták meg az ellopott jelzőtáblákat

Forrás: Police.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 60 éves jászkiséri férfival szemben, aki a kocsijába pakolva ellopta az útfelújítás miatt kihelyezett jelzőtáblákat. Az esetről tavaly szeptemberben hírportálunkon is beszámoltunk. 

– A vádirat szerint a férfi 2023. szeptember 12-én, késő este személyautójával Rákóczifalván várakozott az út mellett, amikor felfigyelt az út szélén lévő jelzőtáblákra. A két piros-fehér táblát autójának csomagtartójába tette, és azokat ellopta. Az eljárás során a táblákat a férfinél megtalálták – közölte dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivő.

A vármegyei rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint a férfi azt mondta az egyenruhásoknak, hogy éppen egy hölgyismerősével váltott üzeneteket a gépkocsijában várakozva a felújítási munkákkal érintett útszakaszon, és aközben figyelt fel az úton kihelyezett táblákra, majd átfutott az agyán, hogy milyen jó lenne azokat az éppen készülő garázsába beépíteni...

A férfi beismerő vallomást tett. Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság – várhatóan tárgyalás mellőzésével – dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában