Közlekedésrendészeti statisztika

2024.04.08. 14:30

Több mint nyolcszáz gyorshajtót fogtak a rendőrök a Jászkunságban

Ittas söfőrök, balesetek, szabálytalankodó kerékpárosok – így fest az elmúlt hét közlekedésrendészeti tapasztalata Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében.

Rimóczi Ágnes

Az elmúlt héten is volt dolguk a jászkunsági rendőröknek. 

DSC_7818
Fotó: Rákóczy Ádám / Forrás: Illusztráció

– Az egyenruhások húsz ittas sofőrrel szemben kezdeményeztek eljárást, közülük kilencen gépi meghajtású járművel, tizenegyen pedig nem gépi járművel közlekedtek. A vármegye rendőrei hét személyi sérüléssel járó közúti baleset helyszínén intézkedtek – olvasható a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság statisztikai beszámolójában

– A forgalom-ellenőrzők 877 gépkocsit mértek be, melyek túllépték a megengedett sebességet, továbbá a háromszáz ellenőrzött kerékpáros közül harmincnál állapítottak meg valamilyen szabálysértést. Forgalomirányító fényjelző készülék előtti megállási kötelezettség megszegése miatt két esetben jártak el – részletezték a további tapasztalatokat.

Kiemelték: a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folyamatosan végeznek közlekedésrendészeti ellenőrzéseket a vármegye közútjain, aminek célja a forgalomban részt vevők személy- és vagyonbiztonságának védelme.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában