Riasztás

2024.04.16. 07:55

Ismét jó szolgálatot tett a szén-monoxid-érzékelő, ezúttal Kunszentmártonban jelzett

A szén-monoxid-érzékelő jelzett egy kunszenti ingatlanban hétfőn délután.

Szoljon.hu

Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő hétfőn délután Kunszentmártonban, egy Táncsics Mihály utcai családi ház fürdőszobájában.

szén-monoxid, kunszentmárton, jelzés
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

Az épületben egy átfolyós vízmelegítő működött az eset idején. A jelzésnek köszönhetően a lakó azonnal kiszellőztette a házat és kiment az udvarra, így nem esett baja. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók a jelzéskori állapotok visszarendezését követően műszeres méréseket végeztek, és a vízmelegítőnél ki is mutatták a halálos gáz emelkedő koncentrációját, ezért értesítették a gázszolgáltatót és a kéményseprőipari szervet. Az ingatlan két lakója otthonában maradhatott.

Ebben az esetben sem történt sérülés, mert a házban volt szén-monoxid-érzékelő. Egy ilyen készülék a halálos gáz legkisebb mennyiségére is jelez, így a lakásban tartózkodók azonnal megkezdhetik a szellőztetést és értesíthetik a tűzoltókat; valamint elkerülhetik a sérülést. Egy szén-monoxid-érzékelő csupán néhány ezer forintért megvásárolható, cserébe évekre garantálja otthonunk biztonságát. Fontos, hogy minden olyan ingatlanban legyen szén-monoxid-érzékelő, ahol nyílt égésterű berendezés üzemel. A katasztrófavédelem az érzékelők pozitív és negatív listájával segít a megfelelő készülék kiválasztásában. – közölték a katasztrófavédelmi igazgatóság illetékesei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában