Letartóztatás

2024.05.16. 12:30

Házról házra járt a rejtélyes behatoló: volt, ahol egy egész éjszakát töltött Tiszaföldváron

Hét különböző ház udvaráról, melléképületéből lopott egy behatoló Tiszaföldváron, végül azonban lebukott, és fény derült a személyazonosságára. Úgy tűnik, nem kerülheti el, hogy felelősségre vonják...

Szoljon.hu

A megalapozott gyanú szerint egy 17 éves helyi fiatalember március közepétől április végéig terjedő időszakban 7 alkalommal lopott Tiszaföldváron különböző sértettektől – tájékoztatta hírportálunkat a részletekről dr. Lánczi Rajmund, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője. 

behatoló, lopás,sorozattolvaj,földvár
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

Az elkövető rendszerint kertes családi házak udvaráról vagy melléképületeiből lopott el élelmiszert és kézi szerszámokat, de volt, hogy kerékpárt vitt el a kerékpár-tárolóból, illetőleg egy alkalommal egy élelmiszerboltból is tulajdonított el édességeket. Az elkövetési összérték meghaladja a 390 000 forintot. A fiú mindezeken túlmenően két alkalommal más személyek ingatlanjaiba ment be engedély nélkül azért, hogy ott töltse az éjszakát.

A járási ügyészség azért indítványozta a fiatalkorú letartóztatását, mert a kiszabható halmazati büntetés nagyságára figyelemmel fennáll szökésének, elrejtőzésének veszélye, továbbá a sorozat-elkövetésre figyelemmel fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A helyettes szóvivő rávilágított az ügy törvényi hátterére is: fiatalkorú letartóztatásának – a büntető eljárási törvény rendelkezései szerint – csak akkor van helye, ha az a bűncselekmény különös tárgyi súlya folytán szükséges.  A joggyakorlat szerint ezen különös tárgyi súlyt megalapozhatja a nagyszámú, sorozatjellegű elkövetés is, mely jelen esetben is megvalósult. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában