Nyitott szertárkapuk

2024.05.27. 10:49

A túrkevei tűzoltók quadját próbálták ki a legbátrabbak – galériával

A Jászkunság tűzoltólaktanyái is kitárták a kapuikat a legkisebbek előtt a gyereknapon. A térségben hat hivatásos és tizenhat önkormányzati, illetve önkéntes tűzoltóság fogadta 10 és 16 óra között a családokat.

Pakainé Pusztai Nóra

A családok május utolsó vasárnapján bepillantást nyerhettek a „kulisszák mögé”. Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk, az érdeklődők bejárhatták a laktanyákat, megismerkedhettek a tűzoltók által használt eszközökkel és gépjárművekkel, melyek közül többe be is ülhettek, illetve mozgás közben is láthattak.

tűoltóság,
Gyerekmosolyokkal teltek meg a jászkunsági tűzoltó laktanyák 
Forrás: JNSZ VMKI, Túrkeve ÖTE, Rákóczifalva ÖTE

– A vállalkozó szelleműek több eszközt is kézbe vehettek, illetve felpróbálhatták a védőruhákat, illetve vízsugárral lőhettek célba. Az élet úgy hozta, hogy a szolnoki laktanyában a közönség egy éles riasztásnak is szemtanúja lehetett, melyet kicsik és nagyok egyaránt ámulattal figyeltek – közölte.

Túrkevén nagy sikere volt a helyi önkéntes tűzoltóságnak is, melynek quadja szinte meg sem állt a nap folyamán. Mindezek mellett a tűzoltók a legbátrabbakat a létrás járművükkel vitték fel a magasba, hogy madártávlatból szemlélhessék meg a települést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában