Dráma

2024.06.25. 13:55

Vagy 130-cal hajtott a halálkanyarba, utasát már nem tudták megmenteni a kórházban

A Szolnoki Járási Ügyészség halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat egy jászberényi fiatalember ellen. Az illető a harmadik eltiltás alatti vezetése során halálos kimenetelű balesetet okozott.

Mészáros Géza

Megdöbbentő esteről számolt be hírportálunknak dr. Lánczi Rajmund csoportvezető-ügyész, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője. Mint közölte, a Szolnoki Járási Ügyészség vádirata szerint egy 25 éves jászberényi férfit a Szolnoki Járásbíróság még 2023. május 19-én, jogerősen 12 hónapra eltiltotta a járművezetéstől, engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt. A jogosítvánnyal sosem rendelkező, cselekményei elkövetésekor büntetőeljárás hatálya alatt álló férfit jelen tetteit megelőző egy teljes évben összesen hét(!) alkalommal vonták felelősségre közlekedési szabálysértés elkövetése miatt.

baleset, engedély nélküli járművezetés
Az autó utasának életét már nem tudták megmenteni
Forrás: Police

A fiatalembert azonban az eltiltás sohasem tartotta vissza attól, hogy a volán mögé üljön. Így történt ez 2023. július 29-én Jászberényben, majd 2023. augusztus 16-án is Szolnokon, ahol ráadásul igazoltatták is őt a rendőrök járművezetés közben.

Végzete azonban utolérte, ám még nála is szerencsétlenebbül járt egy ismerőse. A fiatal férfi 2023. augusztus 23-án reggel, Jászjákóhalma külterületén, a 31. számú úton közlekedett hölgyutasával. A fiatalember a vezetés közben új pszichoaktív anyag, „kristály” hatása alatt állt, ami miatt alkalmatlan volt a biztonságos járművezetésre.

Történt, hogy a fiatal férfi mintegy 130-135 km/órás sebességgel hajtott be egy balra ívelő útkanyarulatba, majd a kanyarodás során áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba. Ekkor autóját hirtelen jobbra kormányozta, amitől a jármű elvesztette stabilitását, és a jobb oldali útárokba sodródott, ahol az autó 115-120 km/órás sebességgel fákkal és egy jelzőtáblával ütközött.

A biztonsági övet nem használó utast a mentősök újraélesztették, azonban kórházba szállítását követően a hölgy a balesetből kifolyólag elszenvedett sérülései következtében elhunyt.

Az ügyészség vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta. Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság fog döntést hozni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában