Vádemelés

2024.07.07. 06:55

Elképesztő sztori Karcagról: saját fiát szúrta meg, majd a késelés után jött a fordulat

Kitették a kocsmából, sérelmezte, hogy nem állt mellé a fia, akit dühében megkéselt egy karcagi férfi. A késelés elkövetője ellen vádat emeltek, de még előtte jött a fordulat...

Rimóczi Ágnes

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a karcagi férfival szemben, aki ittasan saját fiát késelte meg. A késelés tavaly októberben történt.

késelés,Karcag,vádemelés
Ezt az ajtót rúgta be a vádlott, a szobában alvó fiú már nem tudta elkerülni a késelést
Forrás: Szolnok Járási Ügyészség

– A vád szerint az 52 éves férfi 2023. október 14-én este egy barátjával egy karcagi szórakozóhelyre ment, ahol összetalálkozott a két fiával és a lányával. Később a szórakozóhely biztonsági személyzete kikísérte az apát a helyről, mivel kötekedett, a férfi ezután hazament. Hajnal három óra körüli időben a vádlott két fia is hazatért, akiken az ittas állapotban lévő férfi számonkérte, hogy miért nem álltak mellé a szórakozóhelyen. Trágár szavakkal szidalmazta őket, végül az öklét felemelve támadólag elindult az egyik fia irányába.

Éjjel történt a késelés: berúgta az ajtót az apa

A fiú – azért, hogy apja támadását elhárítsa – ököllel arcon ütötte a férfit, aki az ütéstől a kanapéra esett. Ezután a fiú bement a szobájába, bezárta az ajtót és lefeküdt – számolt be dr. Lánczi Rajmund az esetről, ami azonban ekkor még nem ért véget.

A Szolnok Járási Ügyészség helyettes sajtószóvivője elmondta, hogy később az apa kiment a verandára dohányozni, azonban hirtelen ismét ingerült lett, magához vett egy 19 centiméter pengehosszúságú konyhakést, berúgta a fia hálószobájának ajtaját, odalépett az ágyban fekvő – a zajra éppen felülő – sértett mellé, feltérdelt az ágyra, majd oldalról egy félköríves mozdulattal a fia csípőtájéka irányába szúrt a késsel. A fiú felugrott az ágyról, így a kés pengéje a csípője helyett a bal alkarjába hatolt, mintegy nyolc centiméter mélyen. A szúrás következtében letört a kés markolata, míg a kés pengéje a fiú alkarjában maradt.

Nem maradt el a happy end a családon belül 

– A sértett ekkor kiszaladt a nappaliba, és kihúzta a karjából a kés pengéjét, mindeközben a támadót saját élettársa a földre nyomta. Az apa ezek után lenyugodott, kiült a konyhába, bocsánatot kért fiától, végül a ház verandáján várakozott a hatóságok kiérkezéséig. A sértettnek a támadás következtében 8 napon túl gyógyuló szúrt-vágott sérülése keletkezett, mely kapcsán az alkar feszítő-hajlító izmok inai is megsérültek. 

A támadás – tekintettel a használt eszközre, az erőbehatás nagyságára és a célzott testtájékra – alkalmas volt a ténylegesen bekövetkezettnél súlyosabb, így életveszélyes hasi szervsérülés előidézésére is, mely csak a sértett aktív védekező magatartása miatt maradt el. A vádlott fia felépülését követően kibékült a sértettel, aki megbocsátott neki – zárta a történetet a helyettes szóvivő.

Nyilvános helyen nem fogyaszthatna alkoholt

Ahogy kiemelte, az ügyészség a vádemelés során a – büntetlen előéletű, cselekményét beismerő – vádlottal szemben

  • egyrészt felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását;
  • másrészt pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta.

Továbbá azt, hogy a bíróság magatartási szabályként írja elő a vádlott részére, hogy nyilvános helyen nem fogyaszthat szeszesitalt. Az ügyben a Szolnoki Törvényszék dönt majd.

A napokban egy másik karcagi késelés ügyében is történtek fejlemények: a vármegyei főügyészség tavaly áprilisban életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy húsz éves karcagi fiatalemberrel szemben, aki a vád szerint még 2022 nyarán a nagykunsági városban késsel mellbe szúrt egy másik fiatalt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában