32 millióból szépült meg

2018.01.25. 10:31

Átadták a felújított orvosi rendelőt Szelevényben (galéria)

Átadták szerdán a felújított Háziorvosi Szolgálat épületét. A rendelő 32 millió 150 ezer forintból szépült meg.

Joó Zsuzsa

Pánczél Ferenc polgármester elmondta, az ötvenes években felhúzott ingatlant az utóbbi évtizedekben többször átalakították, de jelentős felújításon nem esett át.

Az eltelt időszak alatt az ingatlan nem csak elavult lett, de több komolyabb hibája is akadt: falai megrepedtek, a régi palatető itt-ott beázott, a fűtésre pedig – a hőszigetelés hiánya miatt – komoly összeget kellett költenie az önkormányzatnak.

Az elnyert pályázati pénzből sikerült egy teljesen új tetőszerkezetet építeni, nyílászárókat cserélni, és szigetelték a falakat. Ez legalább 30 százalékos energiamegtakarítást jelent a téli fűtésnél.

A településvezető hozzátette, a rendelőt csak március végén vehetik birtokba a lakosok, addig belülről csinosítják a helyiségeket. A jelenlegi, ideiglenes rendelő jó helyen van és meleg, így nem is feltétlenül szükséges a mihamarabbi költözés.

Az átadóünnepségen Boldog István, a térség országgyűlési képviselője és dr. Kállai Mária kormánymegbízott is jelen volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában