FEJLESZTÉSEK

2018.02.09. 09:30

Megújulnak a túrkevei Petőfi suli épületei

A következő hónapok során több beruházás is megvalósul a Petőfi Sándor Általános Iskolában. Az uniós pályázatoknak köszönhetően, jóval korszerűbb, kényelmesebb körülmények között tanulhatnak a túrkevei gyerekek.

Szilvási Zsuzsa

Török Róbert igazgató örömhírekkel szolgált

Fotó: Mészáros János

Amint az intézmény igazgatójától, Török Róberttől megtudtuk, a legjelentősebb egy energetikai célú TOP-os pályázat. Ezzel megvalósul mindkét épület teljes szigetelése és nyílászárócseréje, valamint a fűtési rendszer korszerűsítése.

A jelenlegi fűtést gázkonvektorok biztosítják, de ezek már tönkrementek, nagy a karbantartási költségük. A felső tagozatban a folyosókon jelenleg nincs vagy hiányos a fűtés, a konvektorok 20–25 évesek. Az elavult készülékeket egy központi rendszer váltja fel, kondenzációs gázkazánokkal.

Ez közel 260–270 milliós támogatás, melynek köszönhetően lényegesen csökken a fenntartási költség. A másik egy 150 millió forintos pályázat, amely a közoktatási intézmények infrastrukturális fejlesztésével kapcsolatos.

Török Róbert igazgató örömhírekkel szolgált
Fotós: Mészáros János

Ennek köszönhetően megújul a Kossuth úti épület tetőszerkezete, amely már régóta beázik, ezért salétromosodnak a falak.

Felújítják a tantermeket, parkettától a plafonig, több tanteremben megvalósul a padok és egyéb bútorok cseréje, a WC-k és mosdók teljes felújítása, valamint fedett biciklitárolókat alakítanak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában