BESENYSZÖG

2018.02.02. 14:42

Nagy elismerésben részesült Besenyszög

A közfoglalkoztatás terén elért kiváló munkáért miniszteri elismerésben részesítették a várost.

Joó Zsuzsa

A díjjal hétmillió forint is együtt járt. Balogh Zoltán polgármester elmondta, az elnyert összegből aszfaltmelegítő gépet vásároltak, hozzá egy aszfalt-melegentartó készüléket.

Az önkormányzat egy angol céggel vette fel a kapcsolatot, hogy a számukra legoptimálisabb, lokális kátyúzásra alkalmas gépet szerezzék be.

A két egység már meg is érkezett. Balogh Zoltán hozzátette, ilyen gépei csak néhány nagyvárosnak vannak, Nyíregyházának, Debrecennek például. Számítások szerint az úttest négyzetméteres javítása e gép segítségével ötödannyival kevesebbe kerül, mint a hagyományos módszerrel és gépekkel elvégezve.

A településvezető arról is beszélt, a kisváros útjainak 85–90 százalékát 2002 és 2007 között újraaszfaltozták. Akkortájt kérdés volt, hogy a rendelkezésre álló pénzből minden utat felújítsanak kisebb műszaki tartalommal vagy kicsit kevesebbet, de jobb minőségben.

Mivel a lakosoknak bizonyos mértékű hozzájárulást kellett (volna) fizetni, néhány helybéli írásban jelezte, inkább lemond utcájuk útalapjának megerősítéséről.

Az írásbeli nyilatkozatra azért volt szükség, hogy a későbbiekben ne reklamálhassanak a lakosok a fel nem újított aszfalt kátyúsodása, töredezése miatt.

Mára egyébként gyakorlatilag mindenhol szilárd úton lehet közlekedni – kivéve a Szellő utat, ahol azonban már van útalap, nem földúton kell autózni, kerékpározni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában