SZOLNOK/FRISSÍTVE

2018.03.26. 17:13

A pénzügyi fogyasztóvédelemről tájékoztatott Szolnokon az MNB

A pénzügyi fogyasztóvédelemről és a békéltetés formáiról hallhattak előadást hétfőn a Neumann János Egyetem diákjai.

Hartai Gergely

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának vezetője a programon elmondta, a lakosság pénzügyi tudatossága jelenleg alacsony szinten áll.

– Az összesített eredményeket tekintve Magyarország a huszonkettedik a harminc mért ország között – taglalta Szabó József. Beszámolt arról is, a nemzeti bank a pénzügyi fogyasztási kultúra előmozdítása érdekében nemrég egy tájékoztatót is közzétett.

– Pénzügyi navigátor címmel megjelentetett kiadványunk immár az interneten, de nyomtatott formában is elérhető – mondta el.

A brosúra olyan fontos információkat tartalmaz, mint a panaszok megfelelő előterjesztése vagy éppen a vitás ügyek kezelése.

Előadásában örömének adott hangot dr. Szakács Attila a Merkating Nonprofit Kft. vezetője, hogy a nemzeti bankhoz kötődően már Szolnokon is működik olyan iroda, mely a fogyasztókat segíti.

Megtudtuk, az ingyenes tanácsadói szolgáltatást a Szapáry út 18/A. szám alatt vehetik igénybe az érdeklődők. A rendhagyó „kurzust” követő sajtótájékoztatón dr. Lakatos Vilmos dékán kifejtette:

– Az egyetemen minden szinten tanulhatnak pénzügyi ismereteket diákjaink. A pénzügyi fogyasztóvédelem lehetőségeiről és a vitarendezésről azonban ritkán hallhatunk.

– Olyan hallgatókat szeretnénk képezni, akik képesek lesznek azokat elérni, akik ezekre a szolgáltatásokra rászorulnak – taglalta.

A rendezvényen a pénzügyi életben előforduló viták rendezési módjairól is tájékozódhattak a hallgatók.

Utoljára frissítve: 2018.03.27. 08:05

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában