ILYET CSAK A MOZIBAN LÁTUNK

2018.03.24. 11:30

Filmbe illő üldözés Örményesen, egy birka buktatta le a biciklitolvajt

Fürge lábú biciklitolvaj, ötvenkilós bátor hölgy, futás, autós üldözés és egy éber birka. Filmbe illő akciójelenet zajlott a minap, amikor egy örménye­si házaspár egy kerékpárral elszelelő fiatalember nyomába eredt. A kalandos üldözés másfél órán át tartott.

A birka viselkedése buktatta le a tolvajt.

Forrás: Shutterstock

– Tíz óra körül csörgött a telefonom. Az egyik önkormányzati dolgozó hívott, hogy egy fiatalember eltekert a szolgálati biciklijével Fegyvernek felé.

– Megkértek, hogy értesítsem a rendőröket. Mivel hivatalos szervet hirtelen nem sikerült elérni, a férjemnek mondtam el, hogy mi történt – meséli az örményesi fiatal nő.

A hölgy párjával együtt a tolvaj nyomába eredt.

– Már a csirketelepnél járt, amikor elcsíptük. Megállítottuk, és mondtuk neki, hogy akkor most megvárjuk a rendőrséget, akiket közben értesítettünk. Erre otthagyta a biciklit, és elkezdett rohanni a szántás irányába.

– Úgy voltunk vele, hogy megvan a kerékpár, a többit már a rendőrökre bízzuk. Csak közben azt láttuk, hogy nem messze a rendőrök egy másik srácot igazoltattak. Odahajtottunk hozzájuk autóval, és mutattuk, hogy merre menekült a tolvaj. Utánaindultak, és mi is, mint tanúk.

A fürge tolvaj beszaladt a külterületen álló családi házak közé, ahol szem elől tévesztették. Addigra megérkezett a polgárőrség is. Egy ideig nem akadtak a fiatalember nyomára, keresni kezdték.

– Ahogy várakoztam és telefonáltam a kollégáknak, egyszer csak megláttam a fiatalembert, aki eljátszotta az ártatlan járókelőt – meséli tovább a szemtanú.

– Mondom, úristen, itt van, itt van! Ekkor elkezdett újra szaladni. Én meg utána, hogy szem elől ne tévesszük újra. Az autókulcs a kezemben volt, ezt futás közben dobtam hátra a férjemnek.

– Ő próbált elé vágni az autó­val, de mint a filmekben, az illető átugrott a motorháztetőn. Még az út mentén dolgozó közmunkások is a segítségünkre siettek, de újra kicsúszott a markunkból.

A fiatal nő kitartóan üldözte a tolvajt, aki végül egy családi ház udvarára ugrott be.

– Közben jött egy polgárőr is. Ő és férjem is bemászott a kerítésen, majd én. A férjem kiszúrta, hogy hová mehetett, mivel egy darabig látszódott a hóban a lábnyoma. Egy régi istálló padlására bújt el.

– Kiabáltunk, hogy jöjjön elő, de persze meg sem mozdult, sunyított. Onnan lehetett konkrétan tudni, hogy ott van, hogy az istállóban lévő birka folyamatosan felfelé pislákolt, szimatolt, érezte, hogy ott valami újdonság van.

– Igen, valóban ott volt egy kos, ami a padlást figyelte. Szemmel nem lehetett volna látni, hogy ott van a tolvaj – idézte fel emlékeit az üldözés­ben résztvevő Ladányi Miklós, a fegyverneki polgárőrök vezetője.

– Le a kalappal a hölgy előtt, bátor volt. Beugrott a kerítésen keresztül is, nem vacakolt – mondja elismerően.

A tiszabői fiatalember ismét szökésnek eredt volna, de már nem tudott elmenekülni. A polgárőr és a házaspár visszatartotta, a rendőrök pedig körbevették az épületet. Végül tehát mégis kattant a bilincs a fürge tolvaj kezén.

Híre ment az üldözésnek

A birkás fordulaton még most is jókat derül Örményes polgármestere.

– Igen, még a birka is beszállt az akcióba. Az állatok már csak ilyen különleges dolgokra is képesek– meséli nevetve Török Tamás.

Azt is elmondja, nagyon büszkék az önkormányzati dolgozójukra, aki ötvenkilós nő létére segítette a hatóság munkáját.

– Hatalmas bátorságról tett tanúbizonyságot, hogy utána mert egyáltalán menni, büszkék vagyunk rá, hogy egy örményesi lakos ennyire védi és kiáll mások tulajdonáért.

Borítókép: illusztráció, forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában