KENDERES

2018.03.10. 10:25

Először utazhatnak Csíksomlyóra

A Mozgássérültek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei­ Egyesületének kenderesi csoportja a minap a művelődési­ házban tartotta nőnapi ünnepségét.

Daróczi Erzsébet

Bodor Andrásné csoportvezetőtől megtudtuk, a megjelenteket Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke, ­Pádár Lászlóné polgármester és ­Murányi Zsigmondné megyei egyesületi elnök köszöntötte.

Az ünnepségen a kenderesi-bánhalmai tagok mellett törökszentmiklósi, szolnoki, kunhegyesi, karcagi, kisújszállási, kuncsorbai és öcsödi tagcsoportokból voltak vendégeik, mintegy százhatvanan.

A helyi óvodások vidám műsora után a Fenyves Otthon lakói bécsi keringőt és jelenetet adtak elő.

A nőnap utáni következő alkalom egy utazás lesz. Mivel a százhetven tagot számláló csoport tagjai közül többen nem voltak még Erdélyben, Bodor Andrásné az Emberi Erőforrások Minisztériumához pályázott ehhez támogatásra.

Az elnyert kétmillió forintból busszal negyvenöten mehetnek ki pünkösdkor a csíksomlyói búcsúra. Már nagyon várják az utazást az érintettek. A csoport júliusban rokkantak napját, szeptemberben fogyatékosok napját tart a társcsoportokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában