FŐZZÜK KÖRBE MAGYARORSZÁGOT

2018.03.01. 15:20

Megmutatták Karcagon, hogyan készül a kórházi ebéd (galéria)

A Kátai Gábor Kórházba érkezett csütörtökön az Állami Egészségügyi Ellátó Központ „Főzzük körbe Magyarországot kórházainkban" kampánya.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

A karcagi kórház mb.főszakácsával, Cseppentő Sándornéval Ambrus György mesterszakács, a Magyar Gasztronómia Nagykövete lebbencslevest és rakott brokkolit készített a betegeknek és a meghívott vendégeknek.

Dr. Hajnal Judit országos kampánymenedzser (ÁEEK) elmondta, a karcagi a 9. helyszín. A főzőkampányra azért volt szükség, mert nagyon elharapózott a médiában a kórházi étkezés negatív visszhangja, miközben a szakemberek azt tapasztalták, hogy az ételek a jogszabályi előírásokat betartva készülnek.

– Nagyon komoly munkát végeznek a kórházi konyhákban, van egy szűk keret, amiből meg kell valósítani a betegek étkeztetését. A kampány célja, hogy azt igazoljuk, nemcsak amikor itt vagyunk, hanem az év minden napján megfelelő minőségű étel kerül a betegek elé.

– Hangsúlyoznom kell, ez egy team munka, a betegeknek a gyógyulás érdekében ugyanúgy be kell tartania a diatetikai előírásokat, mint az előállítóknak – fogalmazott a szakember. Sok esetben a betegséghez épp az az életvitel vezet, melynek kórházi kezelés lesz a következménye.

– Az eddigi visszajelzéseink jók, a betegeknek ízlik a jól elkészített kórházi étel – mondta Ambrus György mesterszakács főzés közben.

– Ma 550 forintos normából kell a kórházaknak főzni, s a beteg étkeztetése során sok szempontot kell figyelembe venni, ez viszont nem jelentheti akadályát annak, hogy mindezen feltételek, elvárások biztosítása mellett az ízvilág és a küllem is megfelelő legyen – jelentette ki a séf.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában