TÖRÖKSZENTMIKLÓS

2018.03.03. 19:53

Mozgalmas hetük volt a miklósi polgárőröknek

Több tucatnyi doboz, bútorok, új, és régi formaruhák – hamar megtelik a miklósi piac mellett álló teherautó platója. A polgárőrök pakolnak. A volt Tiszatáj Tsz épületében működő irodájukból a piac bővítése miatt kell költözniük. Új székhelyük a város főutcáján lesz.

Molnár-Révész Erika

Régi irodájukból költöznek a polgárőrök, a napokig tartó pakolásban sokan vettek rész

– Két és fél év. Ennyi ideig működtünk ebben az épületben – mondja Kolozsi József, a Törökszentmiklósi Polgárőr Egyesület elnöke, miközben az önkéntesek már a hűtőszekrényt pakolják a teherautóra.

Jövő hét csütörtöktől az új helyükön dolgoznak majd, és ott fogadják a lakosokat is. A polgárőröknek azért kell költözniük, mert azt az épületet, amelyben eddig tevékenykedtek, lebontják. A mellette levő helyi piacot ugyanis korszerűsítik és bővítik, a fejlesztéshez pedig kell a hely.

– Szép lesz nagyon! Igazán büszkék vagyunk rá! – mondja az új irodáról boldogan az elnök.

– A Kossuth út 123. szám alatt álló, mintegy száznegyvenhat négyzetméteres, földszintes épület felében dolgozunk tovább. Könnyen megközelíthető, központi helyen van.

– Ez azért jó, mert nagyon sok idősebb lakos keres fel minket személyesen is. Az országban Törökszentmiklóson csatlakoztak a legtöbben a Szomszédok Egymásért Mozgalomhoz, jelenleg ezerötszáz tagunk van, közülük is sokan bejönnek hozzánk – hangsúlyozza.

Az egyesület elnöke elmondta, a költözés mellett a héten a nagy hideg is adott munkát a polgárőröknek.

– Ahhoz képest, hogy az országos parancs kedden jött, mi már négy-öt nappal azelőtt megkezdtük a hideg miatt a megerősített szolgálatot. Két-két autóval, benne három-három polgárőrrel járjuk késő délután és éjszaka is a várost, különös figyelmet fordítva a külterületekre.

– Egyebek mellett segítünk főleg a tanyán élő idős, egyedülálló embereknek. A boltból az élelmiszert, a patikából pedig a gyógyszert hozzuk el nekik. De ha arra van szükség, felhasogatjuk a tűzifát is – sorolja a feladatokat.

Régi irodájukból költöznek a polgárőrök, a napokig tartó pakolásban sokan vettek rész

Kolozsi József elmondta, a polgárőrség nemrég vásárolt éjjellátó készüléket. Úgy tervezik, az eszközt a közterület-felügyelőkkel, a mezőőrökkel és a rendőrökkel közösen használják majd.

Legújabban pedig drónra pályáznak, ugyanis egyik polgárőr társuk levizsgázott ennek használatából. Az új technológia további segítséget nyújthat majd a felderítésben.

Megújul a piac, ezért kell kiköltözni az irodából

A „Zöld város” programban elnyert 200 millió forintból a Vásárhelyi Pál utca központi szakaszát újítják fel, emellett a helyi piacot is teljesen átalakítják. A volt tsz-székházat nyár végéig bontják le, ekkor kezdik el a piachoz tartozó parkolók építését.

Ősszel megkezdik a belső parkoló területén is a munkálatokat, 2019-ben pedig a városi parkoló és a jelenlegi iparcikk piaci rész átalakításhoz kezdenek hozzá. A szabadtéri színpad alatti területet parkosítják, amely alkalmassá válik piaci napokon kívüli közösségi együttlétre.

A megújult városrész összesen ezerkétszáz négyzetméternyi zöldfelületet kap. Bontható asztalok, viharérzékelővel ellátott mobil árnyékolók is színesítik majd a teret. A piacépület homlokzatát hőszigetelik, és felújítják a vizesblokkokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában