múltidéző

2018.03.25. 12:30

Régen is nagy gondok voltak a szeméttelepekkel

1995 márciusába tekintünk vissza, ahol láthatjuk, hogy akkoriban is voltak gondok falu környéki szeméttelepekkel.

Sorozatunk folytatásaként folyamatosan észrevehetjük a párhuzamot jelenünk és a múltunk között.

1995. március 25.

A víz napját már 23 éve is megtartották

Több mint 600 alkotás érkezett be a víz napja alkalmából meghirdetett képzőművészeti pályázatra, melyet a Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Területi Szervezete és a Napsugár Gyermekház hirdetett meg.

A március 20-án megnyílt kiállítást április 3-ig nézhették meg a szolnoki Gyermekházban.

1995. március 28.

Sajnos a szeméttel régen is folyamatosan volt a hadakozás.

SZEMETES FALVAK: Minden bizonnyal nem válik dicsőségére – szinte a faluban levő – szeméttelepe Jászfelsőszentgyörgynek. Elszomorító látványt nyújt, ahogyan a kidobott, szétmarcangolt fóliákat ilyenkor tavasszal az erős szél ide-oda kergeti, több más szeméttel együtt.

Persze hasonlóképpen nem vidám a kép Pusztamonostor mellett sem, ott csak annyival jobb a helyzet, hogy a falutól távolabb van a nem szívderítő, nem éppen vendégcsalogató látványt adó szeméttelep. Enyhítheti a megítélést a Jászsággal szemben, hogy az országban a legtöbb helyen undorító képet mutat a szeméttárolás.

1995. március 28.

A JSE természetjáró szakosztályának tagjai nemcsak saját szórakozásukra gondolnak, de a természet értékeit is igyekeznek megóvni. A Zagyva medrét rendszeresen megtisztítják, hogy lehessen csónakkal, kajakkal közlekedni rajta.

Jászberény határában a Zagyva Menti Természetvédelmi Terület megóvásán is őrködnek. Most egy kellemes sétát biztosító turistaút kijelölését vállalták. Faragó László felvételén turistajelzést festenek egy fára. A nyári jász világtalálkozó természetkedvelői, a Hajta-50 túra résztvevői biztosan jó szívvel gondolnak majd a jól jelzett turistaútvonal gondozóira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában