TISZAFÖLDVÁR-HOMOK

2018.03.09. 13:56

Szívszorító látvány volt, mennyire örültek a gyerekek a cipőknek Földváron

Nagyot gondolt egy tiszaföldvári cipőgyártó vállalkozás. A tavaly legyártott, el nem adott lábbelik közül hetvenöt párat szerdán egy helyi intézmény nehéz sorsú gyermekeinek adott át. Pedig megtehette volna, hogy az összeset fél- vagy negyedáron értékesíti. Mások talán mindörökre dobozolták volna a lábbeliket.

Joó Zsuzsa

A fiatal cégvezetők örömmel ajánlották fel a cipőket a fiataloknak.

Forrás: Beküldött fotó

– Csak álltunk a cipősdobozok mellett és néztük a gyerekek lelkesedését, boldogságát. Ekkor, csak ekkor jöttünk rá igazán, hogy mennyire jól döntöttünk... – meséli a cég két tulajdonosa, Tóth Máté és Gondi Sándor.

A fiatal cégvezetők már két éve – ekkor indult a vállalkozásuk – elhatározták, hogy így vagy úgy, de valamiképpen támogatják a városukat, az ott élőket. Nemrégiben kapcsolatba kerültek a Révay György Gyógypedagógiai Intézménnyel.

Itt értelmileg sérült, részben halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek tanulnak, laknak. Mivel egy-egy pár cipő ezeknek a fiataloknak és családjaiknak óriási segítséget jelent, ezért döntöttek az intézmény támogatása mellett.

Máté hozzáteszi, a cipők egyedüli „hibája”, hogy tavalyi modellek. Köztudott, az ilyen árukkal mások két dolgot szoktak tenni: vagy leértékelik és eladják (egy részével ez történt itt is) vagy mindörökre a raktár mélyére süllyesztik.

– Mi egy harmadik megoldást is választottunk: az adományozást. Tudtuk, a révays fiatalok őszintén tudnak majd a cipőknek örülni, talán soha nem is volt még ilyen jó minőségű lábbelijük...

– Azt terveztük, szerdán elvisszük a dobozokat a suliba, letesszük az igazgatói irodába és hazajövünk. De nem így történt – folytatja Máté.

Kiderült, a gyerekek egy műsorral várták az adományozókat. Majd a pedagógusok arra kérték őket, hogy a sok-sok cipőt tegyék egy nagy terem asztalára és nézzék végig, hogyan örülnek a fiatalok az ajándékoknak.

A gyerekek őszintén lelkesedve, rajongva állták körül az asztalokat, majd szorították magukhoz a kiválasztott cipősdobozokat. Mintha csak karácsony lett volna...

A fiatal cégvezetők örömmel ajánlották fel a cipőket a fiataloknak.
Forrás: Beküldött fotó

– Erre nem számítottunk. Összeszorult a szívünk... – vallja be Sándor, hozzáfűzve, ezután az élmény után biztosan lesz folytatás, nem ez volt az utolsó felajánlásuk.

A tiszaföldvári vállalkozók ugyanakkor arra biztatnak minden cégvezetőt, gondolják át, ők maguk is tudnának-e hasonlóképpen segíteni másoknak.

Mások is támogatják őket

– Intézményünk ­sokféle ajándékot kapott már az ­utóbbi években, szerencsére ­számos támogatónk van – ­mondja Kovács­ Csaba kollégiumvezető.

– Volt, aki bútort adott, más sportszereket, élelmiszert, ruházatot. A gyerekek mindig, minden ajándéknak örülnek, ezeknek a cipőknek is...

–  És ha valaki úgy gondolja, mindez sok a jóból, tévednek: a felajánlások intézményünknek, gyerekeinknek mindig jól jönnek. Ha netán nem tudnánk használni az adományt, más intézménynek, szociális szervezetnek továbbítjuk azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában