FOGADJ ÖRÖKBE

2018.03.04. 07:22

Ezek a kutyák mind szeretetteljes otthont érdemelnek

A Szolnoki Városi Állatotthon Alapítvány kenneljeiben változatlanul nincs hely. Amikor örökbefogadnak végre egy állatot, helyét másik kettő veszi át. Úgy tűnik, sosem láthatják majd a fényt az alagút végén. Újra ellátogattunk az otthonba, ahol több szeretetéhes ebet is lencsevégre kaptunk.

Borda Zsanett

Jáde

Forrás: Szoljon.hu

Korábbi cikkeink sok olvasónk szívét dobogtatták meg, reméljük, segítségünk által valóban otthonra lelhetett néhány kutya.

A késő téli időjárás és az azzal járó szeles hóesés sajnos nem kedvezett a fotózásnak, bennünket azonban ez sem tántoríthatott el, ugyanis az igazi állatbarátok a vacogó kutyusok láttán talán még hamarabb döntenek az örökbefogadás mellett.

Először Rufusszal, az egy éves kan kutyával ismerkedtünk meg.

Rufusz
Forrás: Szoljon.hu

Az ivartalanított keverék kutyus sok szeretetre vágyik, szuperül kijön más állatokkal. Rufusz nyugodt természetű, jól megvan a gyerekekkel és idősekkel egyaránt.

Sötét bundájába étcsoki színű, melegséget árasztó szembogarai szinte beleolvadnak.

Ezután három testvért mutatott be nekünk az állatotthon egyik önkéntese. Az első Jáde volt.

Jáde
Forrás: Szoljon.hu

Jáde és testvérei most hét hónaposak, mindhárman németjuhász keverékek, bár valószínűleg kisebb termetűek lesznek.

Jáde az egyetlen szuka hármuk közül. Idősekkel, gyerekekkel és más állatokkal is barátságosan viselkedik, aktív természetű, ivartalanított. Igazi gyönyörűség.

Kan testvére, Joda is ugyanezen tulajdonságokkal rendelkezik.

Joda
Forrás: Szoljon.hu

Nevét füleinek állása magyarázza. Imádjuk! Ő is átesett az ivartalanításon.

Az a bizonyos mondás az örökbefogadásra is ráhúzható: „Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!”. Bár szívünk szerint inkább mindenkit arra buzdítanánk, tegye! Fogadjanak örökbe!

A harmadik testvér pedig Jakary. A legfélősebb kétségkívül ő volt.

Jakary
Forrás: Szoljon.hu

Szintén ivartalanított, keverék kan kutyus, hasonló természettel, mint két testvére. Csak reménykedni tudunk abban, hogy nem azért ilyen félősek szegény párák, mert korábban bántalmazták őket...

Eheti látogatásunk során Elvis volt az utolsó kutyus, akivel találkoztunk.

Elvis
Forrás: Szoljon.hu

Legalább akkora király ő is, mint a világ egyik leghíresebb énekese. Elvis egy középkorú, ivartalanított kan kutyus.

Más állatokkal sajnos nem jön ki túl jól, de ezen tulajdonságát ellensúlyozza, hogy az idősekkel és a gyerekekkel is szuper barátságos.

Tökéletes társa lehetne egy idősebb házaspárnak, akikhez sűrűn járnak látogatóba az unokák. Ráadásul csodásan engedi magát pórázon vezetni, egyáltalán nem szökős.

Fontos tudni, hogy az otthon állatait jelképes összeg ellenében lehet örökbefogadni, hiszen minden állat chippel ellátva, beoltva vihető haza, mely hatezer forintba, ivartalanított állatoknál pedig tízezer forintba kerül.

Ezek az ellátások egyébként sokkal többe kerülnének.

Ahány kutya, annyi történet, melyet akár tündésmesévé is változtathatnánk, ha többen vennék fontolóra az örökbefogadást. Mi pedig csak biztatni tudjuk olvasóinkat, hiszen egy olyan hűséges társ aranyozná be az életüket, akiben sosem csalódnának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában