ELISMERÉS

2018.04.12. 11:27

A Jászság madárvilágát bemutató fotóival nyert díjat Borsányi Attila

Borsányi Attila jászsági madárvilágot bemutató sorozata előkelő helyen szerepelt a Varázslatos Magyarország fotópályázatán.

Banka Csaba

Borsányi Attila alkotásával

Fotó: Banka Csaba

Közel száz hazai természetfotós több ezer, szemet kápráztató képe között versenyzett a jászteleki fiatal alkotása.

A munkájával bronzérmet szerző fotós számára a legfontosabb motivációt elsősorban nem a megszerezhető helyezés vagy a díj jelentette.

– Évek óta fotózom már – mondta –, és mindig az volt az elsődleges célom, hogy széles körben bemutassam az embereknek a Jászság madárvilágát.

– A fotópályázat pedig épp hazánk természeti értékeinek bemutatását tűzte zászlajára. A nemzeti parkok élőhelyeinek, állatainak, növényeinek felkutatása mellett igazi fotós közösséget is létrehoz a versengés. Az elkészített munkákat áprilistól decemberig lehet beadni, amelyről a zsűri minden évben márciusban hoz döntést.

Borsányi Attila alkotásával
Fotós: Banka Csaba

Borsányi Attila nyolc éve tagja a közösségnek, s mostanra már olyan figyelemreméltó anyagot mutatott be, amely nem kerülte el a természetfotósok figyelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában