Zawiercie

2018.04.20. 14:34

A matek mellett ismerkedtek is a jászsági diákok Zawierciében

A Jászsági Általános Iskola Bercsényi Miklós Általános Iskolai Tagintézményének tanárai és diákjai az elmúlt héten jártak a lengyelországi, Zawierciében.

Banka Csaba

Egy nemzetközi program részeként négy országból érkeztek tanárok és tanulók a Katowice közelében fekvő lengyel városba – tájékoztatott Kiss Attila, a találkozót szervező pedagógus. A lengyelek vendégül látták az olasz, bolgár, török és a magyar csoportokat.

Közösen tekintették át a matematikatanítás érdekességeit, készítettek híres matematikusokat bemutató kalendáriumot , illetve ki-ki bemutatta – a számok tükrében – saját országát, városát, intézményét is.

A tanulók – a magyar sulit öt diák képviselte – megismerhették a lengyel oktatást, kultúrát, hagyományokat, Zawiercie nevezetességeit, valamit a berényiek tanáraikkal eljuthattak Zakopanéba, Krakkóba és wieliczkai sóbányába is.

Ezenkívül közös programokon – tánctanítás, sport, nyársalás – is részt vettek, amelyek számos élménnyel gazdagították a jászsági gyerekeket. A legközelebbi találkozó házigazdája a jászberényi iskola lesz május végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában