FOGADJ ÖRÖKBE!

2018.04.15. 11:28

Négy csöppség és egy vakságra ítélt kutyus is gazdira vár Szolnokon (fotók)

Minden alkalommal, amikor a Szolnoki Városi Állatotthonban járunk, fájdalmasan szorul össze a szívünk az emberi kegyetlenség áldozatai láttán. Ezen a héten négy csöppséget és egy hihetetlenül szomorú, hányatott sorsú tacskó keverék kutyát mutatunk be olvasóinknak.

Borda Zsanett

A napsütés és a kora nyári idő miatt talán egy kicsit bizakodóbban indultunk el a héten, hogy újabb örökbefogadásra váró állatokkal találkozhassunk.

Amikor viszont belépünk az állatotthon kapuján és felharsan a rengeteg szeretetéhes kutya ugatása a hátsó kennelek felől, örökösen elakad a szavunk.

A Szoljon.hu szerkesztősége igen csak a szívén viseli a segítségre szoruló, örökbefogadásra váró állatok sorsát, ezért mindent megteszünk, hogy cikkeinkkel kedvet adjunk olvasóinknak ahhoz, hogy egy hűséges és végtelenül szeretetteljes baráttal osszák meg az életüket.

Ezzel tulajdonképpen mindenki jól jár, hiszen az ember egy pótolhatatlan társat, a kutya pedig biztonságos otthont és gondoskodó gazdát tudhat magáénak. Az állatotthonban pedig felszabadulhat egy hely egy másik rászoruló, az utcákon egyedül tengődő kutyus számára.

Ezzel három élet változhat meg egyszerre.

Na, de kezdjük is négy testvérrel, akiket egy erdőben hagytak egyszerűen magukra.

A négy cukiság egyértelműen németjuhász keverék fajtájú, nagyjából három hónaposan lehetnek. Az egyik sötét bundás szuka, a másik három kutyus kan.

Amit mi látunk, az négy csillogó szempár, melyekben látszik még némi remény egy jobb életre. Fotós: Borda Zsanett

Oltást, chipet és féreghajtót mind a négyen kaptak már, de csak ivartalanítási kötelezettséggel fogadhatók örökbe.

Fotós: Borda Zsanett

A Szolnoki Városi Állatotthon egyik önkéntes munkatársa honlapunknak elmondta, akár már ma is haza lehet őket vinni.

Fotós: Borda Zsanett

Külön, de akár együtt is.

Fotós: Borda Zsanett

Egyikük elég félős még, csak remélni tudjuk, hogy nem bántalmazták őket.

Fotós: Borda Zsanett

Az viszont egyértelmű, hogy mind a négyen barátságosak, kedvesek és kíváncsiak, igazi szeretetbombák. Örökbefogásukkor mindössze hatezer forintot kér az állatotthon, mely az eddigi ellátásuk árának csupán töredéke.

Szinte biztosak vagyunk benne, hogy pár nap múlva mind gazdira találnak és boldogan tölthetik mindennapjaikat új otthonukban.

Most pedig következzen az a kiskutya, aki az elmúlt látogatásaink során megismert ebek közül egyértelműen a legszomorúbb sorsú állat.

Fotós: Borda Zsanett

Ő itt Tacsimacsi. Egy középkorú tacskó keverék szuka kutyus. Szandaszőlősön találták egy bokor alatt, a nagy hóban.

Tacsimacsi egyik szemét elvesztette, másikra pedig megvakult. Az állatotthon dolgozói szerint a sérülések abból eredhetnek, hogy valószínűleg elütötték, vagy hatalmas ütést mértek a hátára.

Fotós: Borda Zsanett

Tacsimacsira pár hete életbevágó találkozás várt, mert az állatotthon ígéretet kapott Németországból, hogy karácsony után eljönnek a vak kiskutyusért, de az ígéret nem teljesült. Egyszerűen nem jött el a nagy találkozás, szó nélkül magára hagyták.

A kutya kis termetű, nagyon kedves, végtelenül ragaszkodó természetű. Vaksága miatt csakis lakásba vihető haza. Miután megszokja környezetét, közlekedését semmiben sem akadályozzák sérülései. Egyáltalán nem okoz neki gondot, ha egyedül marad otthon.

Gyerekekkel és idősekkel egyaránt barátságos, bújós kutya, de más kutyákkal való találkozása kerülendő, ami teljesen érthető.

Szuperül vezethető pórázon, természetesen oltásokat és chipet is kapott, az ivartalanításon átesett.

Tacsimacsi minden rossz emléke és élménye ellenére nagyon boldog teremtés, aki kész arra, hogy új gazdájának hűséges társa és barátja legyen, amíg csak lehet.

A Szolnoki Városi Állatotthon címe és telefonszáma: 5000 Szolnok, Besenyszögi út, +36-20-594-93-31.

Fogadj örökbe!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában