múltidéző

2018.04.15. 18:11

Sajnos régen is sűrűn történtek balesetek a 4-esen

1995 áprilisába kalauzoljuk vissza olvasóinkat és láthatjuk, hogy sajnos akkoriban is veszélyes volt a 4-es főút.

Fotó: Barna

1991. április 1.

A csépai művelődési ház nagyterme tegnap zsúfolásig megtelt vidám iskolásokkal, akik a IV. Weöres Sándor országos gyermekszínjátszó-találkozó megyei „válogatásán” vettek részt.

A Magyar Drámapedagógiai Társaság felhívására megrendezésre kerülő megmérettetésen Mezőtúr, Tiszakürt, Szolnok, Fegyvernek, Kunmadaras, Szajol, Túrkeve, Tiszasüly, Nagykörű, Kunhegyes és Jászfényszaru diák-színjátszókörei indultak.

Felismeri valaki magát a képen?

Felvételünkön a tiszakürti Tulipán színjátszó kör előadása látható.
Fotós: Mészáros

A területi találkozóra a legjobban szereplő csapatok jutnak tovább, országos forduló viszont – pénz hiányában – nem lesz.

1995. április 18.

Vasárnap délelőtt Törökszentmiklós irányából Szajol felé közlekedett egy Zastava típusú személygépkocsi, melyben egy család utazott.

Fotós: Barna

Miután szabálytalanul lekanyarodott a 4-es főútvonalról Szajol felé, összeütközött a Szolnok irányából szabályosan közlekedő Ford Escorttal. A Zastava hátsó ülésén utazó gyermeket könnyű fejsérüléssel szállították a Hetényi Géza kórházba.

1995. április 18.

Velkel Vendel és Baranyi Balázs, Portelekről elszármazott kőfaragók, valamint helyiek közreműködésével a porteleki Szent Vendel Társulat a minap újraállította a Szent Vendel-szobrot a Portelek-Farmos útelágazásnál. Szent Vendel a juhászok védőszentje volt.

Szent Vendel ismét vigyáz a pásztorokra, a nyájra

Nem véletlen, hogy ez a szobor itt állott, hiszen a Jászságban a juhászainak nagy hagyományai voltak. A nagyon régen felállított szobrot évekkel ezelőtt ellopták, de most újra a régi szépségében fénylik, bárha így ragyogna a magyar puszta felett a juhászat dicsősége is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában