KARCAG/SZOLNOK

2018.05.08. 11:22

Nem is volt olyan nehéz a magyarérettségi a megyei diákoknak

Hétfőn magyar nyelv és irodalom írásbelivel kezdődtek el a középiskolákban az érettségi vizsgák.

Daróczi Erzsébet

Képünk a szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban készült, a 12/b osztály vizsgájáról.

Fotó: Csabai István

Megyénkben közel négyezer diák ad számot tudásáról.

A karcagi Szentannai Középiskolában 84 diák kezdte hétfőn az érettségi vizsgát – tudjuk meg Egyedné Szűcs Judit általános igazgatóhelyettestől.

A kabala most sem hiányzott, a szőlőcukor, energiaital jótékony hatása mellett ezekben is bíztak a gyerekek. Kis elefántot, kitűzőt, tollat vittek be magukkal és abban reménykedtek, hogy ezekkel több pontot tudnak összedolgozni.

– A koliból kaptunk egy baglyot és kis kendőt, az osztályfőnöktől tollat, ez is ott volt velem, hogy szerencsét hozzon – mondja Varga Vanda Krisztina.

– Szerintem sikerült magamból kihozni a maximumot. A matekot nagyon várom, az az, amihez értek.

Kovács Ákos is úgy érzi, sikerült a magyart jól megoldania.

– Annyira nem volt nehéz, de az érveléses részre kevés volt az idő, a többit megoldottam, szerintem 3–4-es lesz. Mivel az érettségi a belépő a technikusira, így a többi tárgyból is jól szeretnék szerepelni. Kabalát Szabó Tünde tanárnőtől kaptunk, egy ősköves ajándékot, azt vittem be – mondja.

– Nekem nem volt kabalám, csak a tanárnőtől kapott toll – mondja Tótkomlósi Gergő, aki kezdés előtt egy energiaitalt ivott meg, mást nem vitt be a terembe.

– A magyarnak a második része nagyon húzós volt, de szerintem jól tudtam érvelni és a feladatok is mentek, nem volt gond. Én leginkább az idegen nyelvtől félek.

Képünk a szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban készült, a 12/b osztály vizsgájáról.
Fotós: Csabai István

– Szerintem sikeresen megcsináltam – mondja Kovács István Lajos, aki az érvelést választotta, s bízik abban, hogy matekból, töriből is meglesz a jó jegye. Nála is a tanárától kapott őskőzet volt a kabala, mást nem vitt be ma­gával.

– Én is a mesét választottam, mert könnyebb volt a szövege. Ezért döntöttem e mellett – mondta a teremből kilépve Pintér Boglárka.

– Aranyt vártam, arra külön készültem, de sajnos nem az volt, ennek ellenére úgy érzem, jól sikerült – teszi hozzá. Márkus Attila számára is volt könnyebb és nehezebb feladat.

– Az időre nagyon figyelni kellett, de ahogy elkezdtem írni, jöttek a gondolatok. Egy kis szőlőcukor, étcsoki és víz volt nálam, kabala nem – mondja.

A 2018-as magyarérettségi megoldását ide kattintva tekintheti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában