mesterszállás

2018.05.31. 09:30

Sorra újulnak meg Mesterszálláson az intézmények

Igen mozgalmasak mostanság a kistelepülés mindennapjai. A máskor csendes főutcán végighaladva, szinte bármerre járunk, építkezésbe botlunk.

Szilvási Zsuzsa

Olcsóbbá válik a fenntartás – mutatja Kiss Gábor

Fotó: Mészáros János

A leglátványosabb változás mindenképpen a községháza felújítása, de ezzel párhuzamosan az óvodában és az orvosi rendelőben is zajlanak munkálatok. Az iskolában pedig a vakáció kezdetével indul a munka.

– A TOP-os pályázatainknak köszönhetően valóban szinte minden intézményünk megújul ezekben a hónapokban – mondta el kérdésünkre válaszolva Kiss Gábor polgármester.

– Ezek elsősorban energetikai fejlesztések, így főként nyílászárócserére, hőszigetelésre, fűtéskorszerűsítésre, napelemek elhelyezésére kerül sor az érintett épületekben. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy ezek már mind „megértek” a felújításra, hiszen többségükben évtizedek óta nem volt erre lehetőség.

– Azon túl, hogy megszépülnek, komfortosabbá válnak az intézmények, rendkívül fontos, hogy sokkal gazdaságosabbá válik a fűtés. Számításaink szerint a korábbihoz képest akár hatvan százalékos megtakarítást is elérhetünk, ami bizony a költségvetésünket tekintve sem mellékes.

Olcsóbbá válik a fenntartás – mutatja Kiss Gábor
Fotó: Mészáros János

Amint a polgármester hozzátette, a munkálatok idejére az ovisokat a közösségi házban helyezték el, míg az orvosi rendelést a védőnői szolgálat épületében oldják meg. Az iskola felújítását pedig úgy oldották meg, hogy csak az ablakok cseréjére került sor a tavaszi időszakban, a többi munkára pedig a nyári szünetben kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában