MUZSIKÁLÓ MAGYARORSZÁG

2018.06.03. 14:30

Sok év után ismét cigányzene szól nyáron a szolnoki Tisza-parton

A Muzsikáló Magyarország kezdeményezésnek köszönhetően Szolnokon egyedülálló módon sok-sok év után ismét felcsendülnek élő zeneszó mellett cigány dallamok a Tisza Szálló éttermében.

Id. Kökény Ernő és zenekara muzsikál

Forrás: Beküldött fotó

A program elsődleges célja a minőségi cigány zene támogatása, népszerűsítése és hagyományainak újraélesztése. A korábbi nagy sikerre való tekintettel a szervezők úgy határoztak, hogy 2018-ban a turisztikai szempontból fontos vidéki helyszínekre is kiterjesztik a programot.

Így ebben az esztendőben nyolc vidéki és nyolc fővárosi étterem – köztük megyeszékhelyünk is – lehetőséget kap arra, hogy május 19. és augusztus 20. között hetente hat napon keresztül minimum napi három órában 4-5 fős cigányzenekart foglalkoztasson. A program Kerényi Imre miniszteri megbízott kezdeményezésére indult el.

Szolnokon id. Kökény Ernő és zenekara szolgáltatja a muzsikát a most következő időszakban.

Id. Kökény Ernő és zenekara muzsikál
Fotó: Beküldött fotó

A zenekar nemcsak Magyarországon, hanem Európában is elismerésnek örvend, minden tagja hivatásoszenész-vizsgával rendelkezik, a repertoárjukban a magyar nóta, a csárdás, az operett, a sanzonok, és nemzetközi filmzenék ugyanúgy megtalálhatóak, mint a hagyományos cigányzene.

Ne csodálkozzunk hát, ha a következő hetekben, hónapokban cigányzene dallamait halljuk felcsendülni a Tisza partján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában