215 MILLIÓS FEJLESZTÉS

2018.06.15. 18:30

Eddig nem látott fejlesztési hullám indul be Nagyivánon (galéria)

Megújul az óvoda, korszerűsödik az iskola, valamint új orvosi rendelőt építenek. Ezzel kapcsolatban tartottak terepbejárással egybekötött sajtótájékoztatót csütörtök délután.

Ujvári László

sdr

A településen jelenleg zajló beruházásokat ismertették a Községháza dísztermében. Elsőként Bári Ágnes alpolgármester foglalta össze a területfejlesztési forrásokból megvalósuló három projektet.

– Összesen 215 millió forint értékben történik fejlesztés Nagyivánon. Energetikai megújuláson esik át az általános iskola, valamint a szociális otthon épülete. Férőhelybővítés, teljes felújítás történik a Hatszínvirág Óvodában – ismertette.

Ez utóbbi egy száz millió forintos beruházás. Ugyanakkor a falu számára talán legfontosabb fejlesztés egy vegyes praxisú, új orvosi rendelő felépítése. Ötven millió forintból egy komplex egészségügyi centrumot hoznak létre. Terveik szerint egy helyre kerül majd az összes ellátási forma.

A beruházásokat ismertette Lajtos István polgármester. Úgy fogalmazott: egyszerre ilyen nagy volumenű fejlesztés még nem valósult meg Nagyivánon. Megköszönte a támogatást és reményét fejezte ki a hasonló folytatással kapcsolatban.

Előre megszervezett, jól átgondolt fejlesztések zajlanak a településen. Évekkel korábban indult a munka, nem késlekedtek a különböző munkafolyamatokkal. Erről Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője beszélt.

Meglátása szerint, ezért vannak a beruházások – a térségben szinte egyedülálló módon – előrehaladott állapotban.

– Gondoskodik a település az idősekről és fiatalokról egyaránt. A fejlesztési területek minden korosztályt érintenek, az óvodától, az iskolán át egészen az idősekig – érvelt a politikus. Kijelentette: a tudatos gondolkodás azt mutatja, hogy a községnek van jövője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában