pozitív életszemléleten alapuló módszer

2018.06.02. 16:30

Egyre több a boldog iskola Szolnokon

Eddig hat megyeszékhelyen működő általános iskola csatlakozott az úgynevezett Boldog Iskola programhoz.

Molnár-Révész Erika

Van két olyan intézmény is, ahol szeptembertől vezetik be a pozitív életszemléleten alapuló módszert – hangzott el a városházán péntek délelőtt, a programról szóló szakmai fórumon.

A módszer fókuszában az áll, hogyan lehet a negatív gondolkodásmódon változtatni, és a tanulásban optimista hozzáállást kialakítani a diákok körében.

A megnyitón Szabó István alpolgármester elmondta, nagyon időszerű, hogy a huszonegyedik században foglalkozzanak ezzel a kérdéssel, hiszen a pozitív életszemlélet kialakulása nemcsak diákra és pedagógusra, hanem a társadalom egészére hatással van.

A tankerület vezetője, Szutorisz–Szügyi Csongor hangsúlyozta, idén már második alkalommal tartanak konferenciát a témában, hiszen egyre több iskola érdeklődik a módszer iránt.

Hozzátette, a tankerület minden segítséget megad a csatlakozáshoz, ilyen a pedagógusok továbbképzése is, melyen eddig harmincan vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában