SZOLNOK

2018.06.28. 15:27

Megtartotta júniusi ülését a szolnoki közgyűlés

Az Aranyi Sándor úti bölcsőde épületére napelemet helyeznek és mélygarázs épül a színháznál A képviselők több fontos előterjesztésről szavaztak.

Mészáros Géza

Szapáry Gyula-díjat alapít a helyi önkormányzat, hogy elismerje, ismertté tegye és ösztönözze azokat a megyeszékhelyen működő kis- és középvállalkozásokat, amelyek hozzájárulnak a város gazdasági erejéhez. Elfogadták a képviselők a Szolnok Városi Óvodák és a Szolnok Televízió Zrt. igazgatói megbízásáról szóló előterjesztést.

A testület továbbra is megszavazta Ferenczné Teleky Éva és Pogány Attila kinevezését. Ezt követően a tavalyi tevékenységéről számolt be az „Esély a Díjhátralékosoknak” Közalapítvány, az „Az Alcsi Holt-Tiszáért” Közalapítvány, a „Szolnok Városi Állatotthon” Alapítvány Közhasznú Szervezet, a „Szolnok Város Közbiztonságáért” Közalapítvány és a „Szolnok Város Jövője” Közalapítvány képviselője.

A közgyűlés 40 millió forintot szavazott meg egy, a Szigligeti Színház felújításáról szóló beruházáshoz, amely által a teátrumhoz mélygarázs létesülne. Jóváhagyta a testület, így a RepTár bővítése ugyancsak 40 millió forintos városi támogatásból valósulhat meg.

A beruházás részeként a tetőtérben irodákat alakítanak ki. A Széchenyi városrészben lévő Aranyi Sándor úti bölcsődét 48 millió forintból modernizálják: nyílászáró csere, hő-és tetőszigetelés, illetve napelemek felszerelése a fejlesztés része.

A rekonstrukcióval az önkormányzat célja a férőhelyek növelése is, a jövőben 209 kisgyermeket fogadhat az intézmény. A testület további előterjesztéseket vitatott meg és fogadott el: 50 millió forintból a város több pontján valósul meg út- és járdafelújítás: a Szegő Gábor Általános Iskola felújításával párhuzamosan megkezdődik a környék járdarekonstrukciója.

A József Attila út 25. szám előtt parkoló épül. Kerékpáros átvezetés kialakítására történik meg a Vörösmező út–Kertész út–Gátőr út csomópontban, illetve gyalogátkelőhely létesítésül a Kertész utcában, a sportreptér előtt.

Módosult az önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletére, valamint elidegenítésére vonatkozó rendelet. Bővül a jogosultsági kör, így már nem csak a felsőfokú végzettséggel rendelkező szolnoki fiataloknak segít a lakosához jutásban az önkormányzat, hanem a középfokú végzettséggel rendelkező szolnoki fiatalok számára is segítséget nyújt.

Februárban fogadta el a közgyűlés Szolnok aktuális költségvetési rendeletét, időközben azonban felmerültek olyan teendők, amelyek miatt pénzeszközök átcsoportosítására van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában