SZOLNOK

2018.06.16. 10:22

Megyei könyvtárak kapták a Magyar Állami Operaház adományát

A Verseghy Ferenc Könyvtár és a megye további huszonegy városi könyvtára gazdagodott a Magyar Állami Operaház jelentős értékeket hordozó adománya által.

Mészáros Géza

Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója (balra), Czakóné Gacov Katalin, a Verseghy könyvtár igazgatója és Szalay Ferenc polgármester a közkinccsé tett Magyar Opera200 CD-gyűjteménnyel

Fotó: Csabai István

A tavalyi Magyar Opera Napja alkalmából a Magyar Állami Operaház egyedülálló CD-gyűjteményt jelentetett meg, Magyar Opera200 címmel, amely a hazai operakultúra 200 esztendejének remekeit fogja egybe.

Azóta Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója az országjáró körútján e páratlan értékű zenei kiadványt eljuttatja a hazai városi könyvtárakba és zenei intézményekbe. Csütörtökön a megyeszékhelyre érkezett az adományosztás.

– Az ötvenegy CD-t és két DVD-t tartalmazó díszdoboz harmincöt válogatott magyar operaművet tartalmaz, melyek célja operairodalmunk bemutatásán túl azok ismertté, népszerűvé tétele – hangsúlyozta Ókovács Szilveszter a polgármesteri hivatalban tartott átadóünnepségen.

– Szolnokon nagyon szeretik az emberek a komolyzenét – mutatott rá a sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester. – Kiváló szimfonikus zenekar, kamarakórusok és énekkarok, nagyszabású rendezvények, bérletsorozatok teszik teljessé a kínálatot a hozzáértő közönség számára.

Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója (balra), Czakóné Gacov Katalin, a Verseghy könyvtár igazgatója és Szalay Ferenc polgármester a közkinccsé tett Magyar Opera200 CD-gyűjteménnyel
Fotó: Csabai István

– Minden bizonnyal a gyűjtemény is nagy népszerűségnek örvend majd a könyvtárakban – tette hozzá. – Nagyon várjuk már az őszi koncertet is. Számunkra nagy öröm, hogy operaelőadásnak tapsolhatunk ősszel a tiszaligeti sportcsarnokban – utalt a városvezető az Operaház november 18-i Szolnokra településére is.

Ekkor érkezik a budapesti dalszínház utazó Puccini Turandot-ja a megyeszékhelyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában