TISZADERZS

2018.06.11. 09:30

Slambuc-főző verseny és családi nap Tiszaderzsen (galéria)

Vasárnap első alkalommal szervezték meg a Családi Napot a sportcsarnok és a templom mögötti sportpályán. Többféle programmal várták az érdeklődőket.

Ujvári László

Kellemes, igazi nyári időben gyülekeztek a derzsiek már a délelőtti órákban. Nemcsak helyiek fordultak meg a programon, hiszen a környező településekről is érkeztek.

Különféle vetélkedők, slambuc-főző verseny, népi játékok, arcfestés, valamint az ilyenkor elmaradhatatlan ugrálóvár várta a gyerekeket.

Senki nem maradt étlen-szomjan, a kilátogatókat finom reggelivel és ebéddel várták a szervezők. Délután tovább bővült a programválaszték: begurult egy rendőrautó, mondani sem kell, rögtön ellepte az aprónép.

Emellett az Abádszalóki Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság egyik autóját is közszemlére tették.

 

Derzsi és környékbeli civil szervezetek, baráti társaságok ragadtak fakanalat. A főzőcsapatok hagyományos slambucot készítettek, de mindenki sajátos receptúra alapján. A versenyt az egyik helyi főzőcsapat nyerte.

Színpadra lépett a Fiatal Énekesek Klubja, az egész napos programot koncert zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában