ELŐZETES

2018.06.26. 12:45

Fizetés nélkül lelépett a szállásokról a német férfi

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója – ügyészi indítványra – elrendelte annak a német állampolgárnak az előzetes letartóztatását, aki rendszeresen a lefoglalt szállásokról fizetés nélkül távozott.

Az ügyről Balázsné dr. Busku Terézia, a megyei főügyészség sajtószóvivője számolt be hírportálunknak.

Az illető januártól áprilisig négy Jász-Nagykun-Szolnok megyebeli szállásra jelentkezett be, több napig élvezte a szolgáltatást, majd a szállás díjának rendezése nélkül odébb állt.

A férfi Cserkeszőlőn, Tiszakürtön, Szolnokon – ez utóbbi városban két szálláshelyen – is a fizetés szándéka nélkül szállt meg a magyarországi lakhellyel egyébként rendelkező elkövető.

A legkisebb kár ötvennyolcezer, a legnagyobb pedig négyszázezer forint volt, melyek nem térültek meg. A férfi ellen kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt folyik büntető eljárás.

Az elkövetővel szemben hasonló bűncselekmény miatt Jászberényben is van eljárás, ennek hatálya alatt követte el az újabb bűncselekményeket. A rendőrség elfogatóparancs alapján vette őrizetbe, majd a Kunszentmártoni Járási Ügyészség indítványt tett a letartóztatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában