VEGYI ÜZEM

2018.06.30. 09:27

Várhatóan év végén indul a próbaüzem a Piroskai úti új gyárban

Kozmetikai alapanyagot, szulfátot gyárt majd az az új vegyi üzem, mely várhatóan az év végén kezdi meg próbaüzemét a megyeszékhely Piroskai útján.

Molnár-Révész Erika

Az építtető K&P Chem nevű görög cég négy országban állít elő alapanyagokat multinacionális gyárak számára.

Az Ipari Park mintegy tízhektáros területén épülő beruházás összesen nyolcvan új munkahelyet teremt majd, és jelentősen hozzájárulhat a város iparűzésiadó-bevételéhez is.

– A lakosokat a területileg illetékes önkormányzati képviselők lakossági fórumokon tájékoztatták az új üzemről, emellett az önkormányzat kifejezetten a beruházással kapcsolatosan szervezett lakossági fórumon is beszámolt a részletekről. A gyárral kapcsolatban nem merült fel kifogás – tájékoztatta hírportálunkat Gyuricska Éva, városházi sajtóreferens.

Ellentétben az eredetileg tervezett helyszínnel, Algyővel, ahol több helybeli is tiltakozott a gyár megépülése ellen. Az ellenzők véleménye szerint a vegyi üzem ott egy iskolához túl közel épült volna fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában