SZOLNOK

2018.06.14. 13:52

Vilkó ismét színpadra áll a szolnoki Tiszavirág Fesztiválon

Egy szál gitáros esttel készül szolnoki közönségének Takács Vilmos‚ Vilkó’, a Ganxsta Zolee és a Kartel gitárosa. Ennek apropóján beszélgettünk a zenésszel a Kartelről, az önálló produkciójáról és a jövőbeni terveiről.

Hutter Zsófia

Vilkó egy szál gitárral is járja az országot

Forrás: Beküldött fotó

– Örömmel igent mondtam a megkeresésre, mert mindig élmény Szolnokon játszani – árulta el Vilkó. – Ezzel a produkcióval most először lépek színpadra a Tiszavirág Fesztiválon, de a városban már többször volt szerencsém bemutatkozni az egy szál gitáros műsorral.

– A régi zenekarommal, a Hollywood Rose-zal is játszottunk már itt, sőt pár éve ugyanezen a fesztiválon is színpadra léptünk – mondta a zenész.

A „Vilkó egy szál gitárral” esteknek mindig van valami tematikája. Mint elmondta, most rendhagyó módon nem lesz.

– Arra gondoltam, hogy nem kifejezetten egy stílust szeretnék megmutatni, hanem a sok dalból álló repertoár legjobbjait – vázolta. – Az ilyen koncertekben az a jó, hogy lehet idomulni a közönséghez.

– Ha nem tetszik nekik a vonal, amit épp játszom, vagy vannak külön kérések, akkor azonnal lehet reagálni. Úgyhogy ez egy ilyen vegyes vágott koncert lesz – tette hozzá mosolyogva.

Az önálló esteket Vilkó a szabadidejében vállalja, ugyanis fő zenekara a Ganxsta Zolee és a Kartel.

– Már negyedik éve vagyok a csapat gitárosa, amit nagyon élvezek – mondta. – A tavalyi évünk igen kiemelkedő volt. Visszajött az egyik alapító MC, Lory B, akivel elkészítettük a KO című lemezt, ami arany, majd platina elismerést kapott. De 2018 is igen jól indult – folytatta a zenész.

– Ugyanis tavasszal megkapta a zenekar a Fonogram díjat. Nagyon büszke vagyok, és örülök, hogy egy ennyire jó csapat jött össze.

Vilkó egy szál gitárral is járja az országot
Fotó: Ulz Mátyás

Elmondta, nem csak zenésztársként számíthatnak egymásra, hanem a mindennapokban, emberileg is. Mint fogalmazott: baráti a kapcsolat a tagok között.

A Kartelnél is, ahogy a zenekarok többségénél természetesen a nyár a legsűrűbb időszak. Majdnem minden hétvégén van két-három fellépésük. Vilkó, amikor éppen szabad, olyankor az egy szál gitáros műsorával járja az országot.

– Nem szeretek ráérni – mondta nevetve.

A jövőbeni tervekkel kapcsolatban elárulta, a zenekar első emberét, Ganxsta Zoleet is megihlette az egy szál gitározás.

– Nemrég azt mondta, mindenképpen készíteni akar egy olyan Kartel-dalt, ami szimplán egy gitárral szólal meg – mesélte. – Úgyhogy elkezdtük összerakni, és bízom benne, hamarosan stúdióba vonulunk vele, hogy rögzíthessük.

Vilkó hozzátette, örülne, ha nem csak egy ilyen dal lenne.

– Zoleenak is az a véleménye, érdemes lenne több számot írni – folytatta. – Az egyik lehetne egy feldolgozás, a többi pedig saját szerzemény. A dalokat, mint egy kis blokkot, elő lehetne venni a Kartel-koncerteken, színesítve a programot.

Saját dalokat is ír barátjával

– Lugosi Dani barátommal Nirvana-esteket is szoktunk tartani – mesélte Vilkó.

– Az utóbbi időben pedig elkezdtünk saját dalokat írni. Úgy szoktam jellemezni ezeket a nótákat, hogy mintha a Pearl Jam találkozna a Nirvanával. Akiknek eddig mutattam, azoknak tetszett, úgyhogy reméljük, a közönség is szeretni fogja majd – mosolygott.

Elmondta, hat-nyolc dal már kész, és bízik benne, őszig elkészülnek egy lemeznyi anyaggal, és indulhatnak a stúdiómunkálatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában