GALÉRIÁVAL

2018.07.29. 19:50

Ilyen volt a Természet Operaháza a Tisza-tónál

Idén már négynapos volt a Természet Operaháza. Az ötödik alkalommal megszervezett komolyzenei fesztivál jól láthatóan, évről évre fejlődik. Idén családi piknik, koncertek, biciklitúra és csónakázás várta az érdeklődőket.

Ujvári László

A fesztivál történetében eddig hiánycikknek számítottak a gyermekes családok. Ezen volt hivatott változtatni, hogy idén Családi Piknikkel indult a programsorozat. Ugrálóvárak, játszóház, főzőpontok és zenés színpadi programok várták a családokat.

A hétköznapi időpontválasztás ellenére kétezren fordultak meg a Morotva Kerékpáros Pihenőparkban. A díszvendég idén Szolnok városa volt. A megyeszékhely főzőcsapata meg is nyerte a csütörtöki főzőversenyt.

Az exkluzív gálaelőadásra gyönyörű, egyedi köntösbe öltözött a Holt-Tisza parti félsziget. Már maga a díszlet, a vizuális élmény ámulatba ejtette a látogatókat. Nagy fába vágja a fejszét az újságíró, mikor jelzőket keres a gálaelőadásra.

Fergeteges produkcióval jelentkezett az Experidance, Miklósa Erika és Molnár Levetne operaénekesek közreműködésével. Nem beszélve arról, amikor Molnár Levente és a Miskolci Nemzeti Színház Zenekarának előadásában felcsendült a Hazám, hazám.

Hatalmas sikert aratott Erkel Ferenc Bánk bán című operájának leghíresebb áriája. Ezerkétszázan voltak kíváncsiak a nagy élményt nyújtó előadásra.

A két utolsó nap az aktív kikapcsolódás és a kultúra frigyében telt. Szombaton több mint ötszázan pattantak kerékpárra. A gátkoronán kígyózó félezres mezőnyt szinte végig napsütés kísérte.

A megállóhelyeken hűsítő és rögtönzött vendéglátás fogadta a kerekezőket, a pihenőidőben neves művészek előadásait hallhatták.

Akárcsak a zárónapon, ahol a kerékpárokat csónakokra cserélték, hogy bebarangolják a Tisza-tó zegét-zugát. Közel háromszázan ültek csónakba.

– Idén már a Tisza-tó településein élők is felfedezték a fesztivált. Sok helyi látogatónk volt a négy nap alatt, persze Magyarország számos pontjáról is érkeztek. Például Sopron, Székesfehérvár, Győr, Gyula vagy Budapest – értékelt Debreczeni Ildikó fesztiváligazgató.

Az ötletgazda kiemelte: az időjárás sem zavarta meg a programokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában