SZOLNOK

2018.07.30. 11:20

Különleges versennyel gyűjtenek a városi állatotthon részére

Kröpfl Erzsébet szolnoki kutyakiképző nemrég úgy döntött, gyűjtést szervez a Szolnok Városi Állatotthonnak. Azonban nem csak egy egyszerű adománygyűjtésről van szó, a támogató gazdik kutyusai azt is megmutathatják, mit tudnak.

Hutter Zsófia

Kröpfl Erzsébet és kutyája, Gamin már több romkutató versenyen remekeltek.

Forrás: Beküldött fotó

– Augusztus 4-én lesz az első jótékonysági házi kedvenc vizsga, mellyel gyűjtést szervezünk a Szolnok Városi Állatotthon javára – mondta Kröpfl Erzsébet kutyakiképző.

– A nevezési díjjal, illetve versenyzés nélküli támogatással is lehet segíteni az egyelőre gazdátlan kutyákat. Minden forint, ami a versenyünkön keresztül folyik be, közvetlenül a menhelyhez kerül, melyet a segítségemmel tápvásárlásra fordítanak majd az otthon munkatársai.

Erzsébet – vagyis Böbe, így becézik ugyanis a legtöbben – elmondta, régóta jó kapcsolatot ápol a menhellyel.

– Két kutyusom is van, amit onnan hoztam el, emellett tudom, hogy mindig jól jön nekik a segítség.

Az adományozás mellett a rendezvény másik fontos mondanivalója a felelős állattartás fontosságának hangsúlyozása.

– Próbáljuk a lehető legtöbb helyen, így itt is felhívni az emberek figyelmét, hogy ha egy kutya gazdája lesz valaki, akkor az állat élete végéig felelősséggel tartozik érte.

– Mert sajnos pont az ilyen meggondolatlan döntések miatt túltelítettek hazánk menhelyei, és ezért van ennyi kóbor kutya is... – emelte ki Böbe.

A Széchenyi-lakótelepen, az Aranyi Sándor út végén megrendezendő versenyen hétköznapokból merített szituációk lesznek a vizsgafeladatok. Éppen ezért nem csak képzett kutyákat várnak a megmérettetésre.

Például pórázon és póráz nélküli közlekedés és egy élelemfolyosó, mely arra hivatott, hogy az étel megtagadását imitálja. Mindenki bemutat majd egy szabadon választott trükköt, egy ültetést, fektetést, és lesz egy harminc másodperces csoportos helyben maradás is.

– Ezek mind olyan feladatok, melyeket egy házi kedvencnek tudnia kell a kényelmes együttélés érdekében – mondta a szakember.

Az elvégzett feladatokat pontokkal értékeli majd a bíró, aki nem más, mint Belényi Bea okleveles segítőkutya- és családikutya-kiképző. A verseny végén pedig a három legtöbb pontot gyűjtő párost díjazzák.

A romkutatásban is jeleskednek

A szolnoki Kröpfl Erzsébet OKJ-s kutyakiképző, sportkutyák és házi kedvencek képzésével foglalkozik. A Topdogs kutyaiskola vezetője jelenleg három kutyával él együtt, melyek mindhárman vizsgázott szarvasgomba-keresők.

Kröpfl Erzsébet és kutyája, Gamin már több romkutató versenyen remekeltek.
Fotó: Beküldött fotó

Kutyái közül kettő emelt szintű vizsgával rendelkező terület- és romkutató mentőkutya. Gaminnal, aki egy hét és fél éves beauceron, 2015-ben a francia pásztorkutya-világbajnokságon harmadik helyezést ért el.

2016-ban az olaszországi mentőkutya-világbajnokságon szintén versenybe szálltak, ott pedig tizenkettedik helyen végeztek romkutatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában