Vélemény

2018.07.23. 14:45

Mi lesz így a betegekkel?

A betegszállítás közel sem olyan látványos tevékenység, mint az életért szirénázva versenyt futó mentősöké.

Szathmáry István

Nélküle ugyanakkor részben megbénulna az egészségügyi ellátás. Mindenütt, így megyénkben is több olyan település van, ahonnan segítségük hiányában nehéz, vagy szinte lehetetlen lenne szakorvoshoz, kórházi ellátáshoz jutni.

Igény bőven van a munkájukra, mert sok a rendszeres orvosi ellátásra szoruló ember. Közöttük számos, már mindenféle bajjal küszködő idős polgártársunk. Ezért is probléma, ha valamiért akadozik a szolgáltatás, mert hiánya jelentősen befolyásolja a rászorulók életminőségét.

Arra már volt példa, hogy a betegeknek várni kellett az őket kórházba vagy otthonukba szállításra. Mivel nem állami alapszolgáltatásról, hanem az egészségbiztosítás által finanszírozott üzleti vállalkozásról van szó, ilyen fönnakadások bármikor lehetnek. Most többről van szó.

A legnagyobb szolgáltató végleg kivonul a megyéből, befejezi itteni tevékenységét. Számára érthető üzleti megfontolás állhat döntése mögött, ami nem változtat azon, hogy lépése veszélyeztetheti a rászorulók érdekét.

A megyei tiszti főorvos közleménye szerint nem lesz fennakadás a betegszállításban. A többi szolgáltató segítségével, illetve az Állami Mentőszolgálat nélkülözhető kapacitásának bevonásával az új betegszállító munkába állásáig is biztosítják az ellátást.

Bízzunk benne, hogy valóban sikerül úrrá lenniük a problémákon, nehogy sok, saját erejéből a problémáját megoldani nem tudó ember kerüljön nehéz helyzetbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában