SZAVAZÁS EREDMÉNY

2018.07.30. 10:27

Nyilvános WC-vel talán meggátolhatnánk az utcai emberi piszkítást

Előző heti szavazásunkban arról kérdeztük olvasóinkat, szerintük hogyan lehetne meggátolni a nyilvános emberi piszkítást. Az eredmény magáért beszél.

Szoljon.hu

A környéken élők közül többen is megoldást szeretnének találni a problémára

Fotó: Fodor Orsolya

Ahogy arról korábban írtunk, a szolnoki Széchenyi városrész lakói attól félnek, betegségeket, fertőzéseket terjeszthet az orvosi rendelő mellett rendszeresen megjelenő emberi piszok.

Szavazóink döntő többsége, 81 százaléka szerint ez a probléma könnyen és hatásosan orvosolható lenne, ha több közterületi illemhelyet alakítanának ki a szorult helyzetben lévők számára.

Pókász Endre, városházi sajtószóvivő azonban hírportálunknak elmondta, erre sajnos nincsen lehetőség, mert lakóövezetbe nem telepítenek nyilvános WC-t, a városrész pedig annak számít.

Olvasóink 13 százaléka szerint az is javíthatna a helyzeten, ha a tetten érést komolyabban büntetnék. Ez talán visszatartó erőként hatna.

A legkevesebben pedig azok voltak – 6 százalék –, akik úgy gondolják, automatikus fényérzékelővel ellátott kamerák kihelyezésével a nyilvános piszkításra készülők elrettenthetők, hiszen felvétel készülhet róluk, amint éppen a dolgukat végzik.

Ennek talán az lenne a hátulütője, hogy a piszkítók egyszerűen csak egy másik, eldugottabb helyet keresnének maguknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában