MARTFŰN EZ NEM ELÉGSÉGES

2018.08.07. 15:35

A Közút csak évente kétszer tisztítja meg a gaztól a bicikliutakat

Egyre több a lakossági panasz a Martfű kerékpárútjait benövő növényzettel kapcsolatosan.

Joó Zsuzsa

Volt már ekkora is a gaz

Fotó: Mészáros János

Dr. Papp Antal polgármester többször hangsúlyozta, hogy a fűnyírás és a bicikliútra rálógó gallyak levágása nem az önkormányzat feladata. Egy kormányrendelet szerint év elejétől a Magyar Közútkezelő Zrt. végzi a külterületi kerékpárutak kezelését.

Ahogy nyilatkozta, a városnak kötelező volt átadni a feladatot. Tény azonban, hogy az önkormányzat az elmúlt időszakban a fűnyírást többször is elvégezte, hisz a Közút a tervek szerint csak évente kétszer teszi ezt meg.

Ez azonban – főleg a mostani csapadékos nyáron – nem elégséges. Ha a martfűiek gondozott, biztonságos kerékpárúton szeretnének közlekedni, akkor a karbantartását maguknak kell elvégezniük, saját költségvetésből.

A településvezető elmondta, a fűnyírást mostanra is betervezték, hiszen látják, van, ahol fél méteresre is megnőtt a gaz. Jelenleg azonban máshol dolgoznak a város által foglalkoztatott emberek. Dr. Papp Antal hozzátette: nem tudja, meddig végezheti el a város az „ingyen fűnyírást”.

Borítókép: Volt már ekkora is a gaz, a Martfű-Szolnok közötti kerékpár­út külterületi szakaszain.

Fotó: Mészáros János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában