Haltepertőtől a habos ischlerig

2018.08.02. 14:53

Bemutatták Szolnok kedvenc menüjét

Haltepertő, gulyásleves, habos ischler. Mostantól hivatalosan is ezek a finomságok szerepelnek Szolnok menüjében.

Fotó: Mészáros János

Habos vagy lekváros? Mifelénk természetesen kizárólag habos lehet az ischler, mellyel megismertetjük a hozzánk érkező vendégeket is. Mint ahogy a Tisza fővárosába érkezők szívesen kóstolnak halételeket, s az Alföld közepén, a gulyásfesztivál hazájában gyakran kerül jóféle gulyásleves az asztalra, lehetőleg bográcsban főzve.

– Különleges, mégis elkészíthető otthon is – így jellemezte Szolnok újonnan összeállított menüjét Szalay Ferenc polgármester azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, melyen nem csak a több száz szavazat alapján összeállított ételsort ismerhették és kóstolhatták meg a résztvevők, de azt a város népszerűsítését célzó kiadványt is, amellyel a megyeszékhely marketingjét kívánják erősíteni.

Amint Öhlbaum Emese, Városmarketing és Turisztikai Osztály vezetője hozzátette, a most elkészült kiadvány küllemben és tartalmában egyaránt illeszkedik abba a sorba, amely 2016-ban a Pont Szolnokkal indult.

Azóta több része is elkészült a sorozatnak, amely a szolnoki turizmus élénkítését segíti elő, a mostani pedig közöségcsalogató gasztronómiánkat mutatja be. Ez talán mindennél többet árulnak el az adott városban élőkről, hiszen a zamatok, a tálalás, az ételek változatossága és egyedisége mind-mind lélekből fakad.

De mit is érne egy gasztronómiai kiadvány a gasztro szakma szakértőinek – legyen szó egy profi séfről vagy csupán az otthonában a családjának főző háziasszonyról – segítsége, hozzáértése nélkül?

Fotó: Mészáros János

Ezért a városmarketing osztály dolgozói szolnokiakat és az éttermeik tulajdonosait, vezető séfjeit, szakácsait kérték fel, hogy segítsenek összeállítani Szolnok kedvenc menüjét, azzal a nem titkolt szándékkal, miszerint hamarosan a kezdeményezéshez csatlakozó éttermekben a hozzájuk betérő vendégeknek lehetősége nyíljon a szolnokiak kedvenc ételeit megkóstolni.

Reményeink szerint tehát a megyeszékhely legtöbb éttermében hamarosan kérhetjük a következő, kimondottan szolnoki menüsort: előétel haltepertő, főétel szolnoki gulyás, desszert szolnoki habos isler.

Higyjék el, érdemes megkóstolni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában