KARCAG

2018.08.30. 16:30

Évente találkoznak a 70 éve végzett egykori osztálytársak

Akik hetven éve ballagtak el az akkori fiú Kálvin 2.-ben és a lányiskolában, a Kálvin 9.-ben, ma már nagymamák és nagypapák.

Daróczi Erzsébet

Az egykori lány- és fiúiskolában végzettek.

Fotó: Daróczi Erzsébet

Szombaton újra találkoztak, de már egyre kevesebben tudnak eljönni az egykori osztálytársak közül az ünnepi ebédre. Fábián Mártonné Margitka néni szervezte meg a találkozót, melyre hazaérkeztek Esztergomból, Solymárról és Szentistvánról is a Dózsa Balázsné és Csokai tanárnő osztályában hetven éve végzett fiúk és lányok.

Az A és B osztály most közösen, a Rákóczi utcai Sorstársak házában találkozott, ahol a finom karcagi birkapörköltet és a jellegzetes karcagi süteményt, a ferdinándot Hubai Imre Csaba és felesége, Margitka biztosította a nyolcvannégy éves nagymamák, nagypapák részére.

Az egykori lány- és fiúiskolában végzettek.
Fotó: Daróczi Erzsébet

A nagyik a fehér asztal mellett felidézték legkedvesebb, bár már fakuló iskolai emlékeiket. Így például azt, amikor fehér krétával bekenték a tanári széket. A lányok a hetedikes főzőórákat, melynek később feleségként is hasznát vették.

Elhunyt tanáraikról, társaikról is megemlékeztek, és búcsúzáskor abban maradtak, jövőre ismét találkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában